3x hapjes met avocado en vis

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 15 minuten, bereiding 30 minuten •••

INGREDIENTEN

Avocadosoepje met grijze garnalen

1 avocado

100 gr garnalen

1 limoen

Een halve zoete ajuin

Een handvol bladpeterselie

50 ml zure room

250 ml kippebouillon

Een snuifje piment d’espelette

1 EL olijfolie

Peper en zout

Avocadocrème met rivierkreeftjes

1 avocado

Een halve zoete ajuin

2 EL Griekse yoghurt

1 limoen

2 EL zoete chilisaus

Cayennepeper

Zout

Glaasje tartaar van zalm met avocado en mango

1 avocado

2 fijngesneden schelletjes gerookte zalm

4 EL zure room

Een halve mango

Wat granaatappelpitjes

Bieslook

RECEPT

Avocadosoepje met grijze garnalen

Pel de avocado en snij de limoen in 2.

Schil de halve zoete ajuin en snipper hem fijn.

Hak de bladpeterselie fijn.

Warm de groentenbouillon op.

Gebruik de keukenrobot. Leg er de in stukken gesneden avocado in. Knijp er de limoen over uit. Voeg de fijngesnipperde ui toe. Mix het geheel tot een smeuïge massa.

Voeg vervolgens de fijngehakte bladpeterselie en de zure room toe. Kruid met de piment d’espelette en wat peper en zout. Doe er de eetlepel olijfolie bij en mix opnieuw.

Roer er tenslotte de groentenbouillon door tot je een soepje verkrijgt. Laat dit 30 minuten afkoelen in de frigo alvorens te serveren met de grijze garnalen er bovenop als afwerking.

Avocadocrème met rivierkreeftjes

Pel de avocado en snij de limoen in 2.

Schil de zoete ajuin en snipper hem fijn.

Meng de in stukken gesneden avocado met de Griekse yoghurt. Knijp er de limoen over uit.

Voeg de zoete ajuin toe en de zoete chilisaus. Kruid met cayennepeper en zout.

Mix tot een smeuïge avocadocrème. Proef en kruid bij naar jouw eigen smaak.

Serveer met rivierkreeftjes.

Glaasje tartaar van zalm met avocado en mango

Pel de avocado en snij hem in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de mango.

Snij de gerookte zalm in fijne reepjes.

Snipper de bieslook fijn.

Neem een aperitiefglaasje en vul met een eetlepel zure room. Leg daar bovenop de gerookte zalmreepjes. Nu mogen de avocado en mango blokjes er bij.

Versieren met granaatappelpitjes en de fijngesnipperde bieslook.

Fijne feestdagen,

Lizzy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *