Aardappel-spinazie salade met zoete ui en mini-tomaten

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

Aardappelen (100 gr per persoon)

Verse spinazie (grote zak)

1 zoete ui

Handvol mini-tomaten

Groene pesto

Olijfolie

Peper en zout

RECEPT

Schil de aardappelen en snij ze in +/- gelijke stukken. Immers als je wil dat ze allemaal samen gaar gekookt zijn, hebben ze dus best dezelfde grootte. Kook ze in gezouten water, zo’n 20 minuten, afhankelijk hoe groot de stukken zijn. Ze zijn gaar als ze bijna uiteenvallen wanneer je er met een vork inprikt. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

Halveer en ontpit de mini-tomaten. Zet opzij.

Pel de zoete ui, snipper fijn en stoof aan in olijfolie in een braadpan op een zacht vuurtje. Voeg de verse spinazie toe en laat deze slinken. Kruid met peper en zout. Overgiet met nog wat olijfolie.

Meng alle ingrediënten: de aardappelen, het spinaziemengsel, de mini-tomaten en 2 EL groene pesto.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *