Lizzylizzblog

Aardappelwedges

Jullie weten het ondertussen al, ik heb hier een echte “patatten” eter in huis. Hij zou elke dag aardappelen eten, terwijl ik dan weer meer een pasta eter ben. Maar ik geef het toe, voor deze aardappelwedges mag je me gerust wakker maken hoor!

Eenvoudig recept, de keuze van de aardappelen maakt echter een groot verschil. Ik koos voor Charlotte aardappelen omwille van hun verfijnde smaak. Was ze onder koud stromend water en dep ze droog. Laat ze even liggen alvorens je ze in partjes gaat snijden. De schil mag je er aan laten, die bevat net alle vitaminen. Zorg ervoor dat je kleine partjes snijdt die allemaal ongeveer dezelfde grootte hebben. Zo zorg je er voor dat ze allemaal tegelijkertijd zacht gegaard zijn.

Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg er de aardappelpartjes op. Versnipper er een teentje knoflook over en begin met het kruiden. De vrije keuze hier! Ik ging voor een klassieke versie met verse rozemarijn in combinatie met gedroogde rozemarijn (Mill&Mortar). Wat peper en zout. En vervolgens rijkelijk overgieten met olijfolie.

Ik bak de aardappelwedges af in een voorverwarmde oven van 180 gr Celsius. Gedurende zo’n 30 minuten. Belangrijk is dat je regelmatig de partjes even omdraait zodat ze gelijkmatig garen en niet aanbranden. De kunst is ze “perfect” te krijgen zoals het hoort. Lekker krokant korstje en smeuïg zacht binnenin.

Serveren

Ik maakte er een heerlijk sausje bij op basis van mayonnaise (6 EL), ketchup (2 EL), mosterd (1 EL) en fijngehakte augurkjes. Laat het dippen beginnen!

Met verse rozemarijn en gedroogde rozemarijn van Mill&Mortar (www.goodfoodshop.be)

Laat hier een snelle reactie achter.