Aardbeien Chiazaad Jam

••• recept voor klein potje •••

••• voorbereiding 30 minuten, bereiding nachtje in de frigo laten koelen •••

INGREDIENTEN

250 gr verse aardbeien

2 EL citroensap

2 EL maple syrup

2 EL chiazaad

RECEPT

Alle eer gaat naar Elien @eliens_cuisine. Ze schreef een leuk blogartikel over 5x gezond broodbeleg. Deze aardbeien chiazaad jam is een van de vijf recepten. Ik gebruikte dezelfde ingrediënten, maar voegde geen gember toe.

Was de aardbeien, verwijder de kroontjes, snij ze in schijfjes en zet ze op een zacht vuurtje te pruttelen. Ongeveer zo’n 15 minuten.

Haal de aardbeien van het vuur, plet ze met een pureestamper zodat je een soort van mousse krijgt.

Voeg de overige ingrediënten toe, meng goed door enkele keren met een houten lepel om te roeren. Laat 10 minuten rusten zodat de jam dikker wordt door de chiazaadjes die opzwellen.

Schep de jam in een afsluitbaar potje en laat een nachtje afkoelen in de frigo.

Heerlijk op een lekkere boterham of in een smoothie bowl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *