Aardbeien met verse munt en Timut peper

••• recept voor 4 personen •••

••• bereiding 5 minuten •••

INGREDIENTEN

Een bakje verse aardbeien

Een bosje verse munt

Wat gemalen Timut peper

RECEPT

Verwijder de steeltjes van de aardbeien en snij deze in schijfjes.

Pluk de muntblaadjes.

Schik de aardbeien op het bord, versier met muntblaadjes en kruid af met Timut peper.

Je kan Timut peper bij de herborist kopen of online op verschillende platforms. Als je op zoek bent naar een goede site, ik kan je gerust www.pit-pit.com aanraden. Mooi aanbod, gevarieerd, snelle en betrouwbare service.

Timut peper vindt zijn oorsprong in de hoge bergen van Nepal. De boeren oogsten deze met de hand en verkopen de peper enkel op de markten van Katmandu.

Is van dezelfde familie als de Sechuan peper. Prikkelt de tong en heeft zelfs een licht verdovend effect.

Timut peper heeft een kruidige, houtachtige smaak met frisse ondertonen van citroen en pompelmoes.

Ideaal om te serveren met witte vis, st-jakobsnoten, in marinades voor bij wit vlees zoals kip, in desserts met chocolade en/of vers fruit.

Proberen maar ?! 🤩

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *