Abrikozencakejes

Zoals jullie weten hou ik van pre-bakmixen. Niet alleen zijn ze eenvoudig in gebruik, ze zijn ook perfect hanteerbaar voor de minder goeie bakkers zoals ik.

Af en toe waag ik me aan het maken van een taart, cake of een mousse, maar daar blijft het toch bij. Ieder zijn stiel en die van mij gaat meer richting koken dan richting bakken.

Wat niet wegneemt dat ik verzot ben op alle soorten dessert en ik de eerste ben die klaar zit om te proeven!

 

Ik mocht aan de slag met de producten van Ellphi, een bakvaste en makkelijk te gebruiken suikervervanger die je zoals gewone suiker gebruikt. Namelijk in een 1-op-1 verhouding. Dit wil zeggen dat als je in een recept ziet staan “100 gr suiker” dat je dezelfde hoeveelheid nl. 100 gr Ellphi suikervervanger mag gebruiken.

Zo vermijd je rekenwerk met de kans om verkeerde verhoudingen te hanteren. Want als er één ding is dat ik weet, is het dat bakken gelijk staat aan het gebruiken van de exact vermelde hoeveelheden. Terwijl je bij koken je nogal makkelijk mag laten gaan en een “beetje” van dit en dat toevoegen naargelang je smaak.

 

Ik gebruik  vandaag de “Ellphi cake” mix om kleine abrikozencakejes te maken.

Met een beperkt aantal ingrediënten (200 gr van deze mix, 120 gr eieren en 120 gr boter) ga ik aan de slag. Boter smelten op een zacht vuur, eieren toevoegen en vervolgens de cake-mix er bij. Een vijftal minuten mengen met de keukenrobot. Ondertussen zet je de vormpjes klaar en smeer je deze in met boter. Cake-mengsel in de spuitzak en vormpjes vullen.

Om volledig “in the spirit” te blijven versierde ik deze cakejes met een suikerarme abrikozen confituur. Zou immers gek zijn een suikervervanger te gebruiken om er dan bovenop royaal gesuikerde confituur op te smeren hé.

In een voorverwarmde oven van 180 gr Celsius bakte ik de cakejes gedurende 16 minuten. Uithalen en laten afkoelen. Alhoewel ze verorberen, als ze nog half warm zijn, is ook niet mis hoor.

 

De grote test kwam nu… de echtgenoot laten proeven en zien of hij het opmerkt dat ik een suikervervanger i.p.v. echte suiker gebruikte. Wel nee niet echt! Hij vond ze iets te “geel” maar dat kwam vooral doordat ik teveel ei gebruikte (ik zei het nog… bakken is exact meten hé) en iets te royaal met de abrikozen confituur omging. Maar voor de rest zijn deze dus goedgekeurd hier op het thuisfront.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *