Lizzylizzblog

Advocaatmousse met chocolade eitjes

Op Paasmaandag mag het al eens iets meer zijn, nietwaar ?!? Deze advocaatmousse werkte ik af met chocolade M&M’s eggs. Daarmee weet je onmiddellijk wat te doen met die overschot aan Paaseieren waarmee je zal opgezadeld zitten 😉

De basis is een mascarponemousse die je voor een tiramisu maakt. Ik baseerde me op mijn recept voor de Kerst citroen tiramisu die ik in December maakte. De limoncello vervang ik door advocaat. En ik gebruik hier geen lange vingers, ik ga voor een pure mousse.

Advocaatmousse met chocolade eitjes

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Pudding mousse en crèmes
Personen

4

personen

Op Paasmaandag mag het al eens iets meer zijn, nietwaar ?!? Deze advocaatmousse werkte ik af met chocolade M&M’s eggs. Daarmee weet je onmiddellijk wat te doen met die overschot aan Paaseieren waarmee je zal opgezadeld zitten!

IngrediËNTEN

  • 250 ml slagroom – 1 gelatineblaadje – 2 eierdooiers – 100 gr suiker

  • 250 gr mascarpone – 100 ml advocaat – restje chocolade eitjes

BEREIDINGSWIJZE

  • Week het gelatineblaadje in water. Warm een kleine hoeveelheid van de room op (50 ml) tot net voor het kookpunt, haal de pan van het vuur en los er al roerend het gelatineblaadje in op. Zet even opzij en laat afkoelen.
  • Klop de eierdooiers te samen met de suiker op tot je een mooi witachtig mengsel hebt. Voeg de resterende room toe en klop op tot je stijve pieken hebt.
  • Roer er nu de mascarpone en de advocaat door. Je krijgt een dik mengsel waar je tenslotte het afgekoeld gelatinemengsel mag onder mengen.
  • Serveer de advocaat mousse in glaasje/kommetjes en werk af met verbrokkelde paaseieren. Zet in de frigo en laat een aantal uren afkoelen.

KANTTEKENING

  • Gerecht ontworpen voor Campina (samenwerking)