Calamari: gefrituurde inktvis.
Vrijdagavond, hapjesavond. En dat is vandaag niet anders dan gewoonlijk. Deze keer zijn het echter zelfgemaakte hapjes en eerlijk… ze zijn schitterend! Weinig werk aan, wel enkele handige tips. Kwestie van niet dezelfde fouten te maken als ik deed.
• Zet het frietvet niet te hoog qua temperatuur (max. 175gr C). Anders gaat de buitenkant van de calamari al heel snel te krokant zijn terwijl de binnenzijde nog rauw is.
• Hyper belangrijk: doe dit als jouw frietvet al op ‘t einde is en je het binnenkort toch ging vervangen. Want het brokkelt wel wat en nadien kan je het frietvet niet meer opnieuw gebruiken.
• En “last but not least” – haal het mandje uit de ketel 🤪 anders mag je jouw eerste portie sowieso van het mandje aftrekken en kan je zoals ik eerst gedurende 15 minuten de korstjes er afkrabben met een sponsje. Je bent bij deze gewaarschuwd haha!
Nog op zoek naar andere hapjes? Neem dan snel een kijkje via deze link: hapjes.
Calamari fritti
Course: Aperitief4
personenZelfgemaakte hapjes op vrijdagavond. Deze calamari fritti zijn eenvoudig te bereiden, lees wel aandachtig mijn tips. Zodat je niet dezelfde fouten maakt als ik.
INGREDIËNTEN
Verse inktvisringen – bloem – 2 geklutste eieren – peper en zout – 2 limoenen
Voor de mayonaise: 2 eigelen – mespunt mosterd – arachideolie – peper en zout
Voor de tartaar: fijngehakte peterselie en bieslook, fijngesneden augurkjes en kappertjes
BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE FRIETKETEL OP 175° C
- Bestrooi de inktvisringen met zout en dompel ze vervolgens eerst in bloem en nadien in eigeel.
- Bak de inktvisringen in het frietvet.
- Bereid de mayonaise door eerst de eigelen met de mosterd te samen op te kloppen. En vervolgens geleidelijk aan, al roerend, de olie er beetje bij beetje bij te gieten (fijne straal). Voeg er tenslotte de fijngehakte kruiden en de augurkjes & kappertjes aan toe. Afkruiden met peper en zout.
0 reacties