Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 5 / 5. Stemtelling: 1

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Calamari fritti

door | 9 april 2021 | Aperitief

Hapjes
Het hele jaar door
Zelfgemaakte hapjes op vrijdagavond. Deze calamari fritti zijn eenvoudig te bereiden, lees wel aandachtig mijn tips. Zodat je niet dezelfde fouten maakt als ik.
Calamari fritti als aperitiefhapje

Calamari: gefrituurde inktvis.

Vrijdagavond, hapjesavond. En dat is vandaag niet anders dan gewoonlijk. Deze keer zijn het echter zelfgemaakte hapjes en eerlijk… ze zijn schitterend! Weinig werk aan, wel enkele handige tips. Kwestie van niet dezelfde fouten te maken als ik deed.

• Zet het frietvet niet te hoog qua temperatuur (max. 175gr C). Anders gaat de buitenkant van de calamari al heel snel te krokant zijn terwijl de binnenzijde nog rauw is.

• Hyper belangrijk: doe dit als jouw frietvet al op ‘t einde is en je het binnenkort toch ging vervangen. Want het brokkelt wel wat en nadien kan je het frietvet niet meer opnieuw gebruiken.

• En “last but not least” – haal het mandje uit de ketel 🤪 anders mag je jouw eerste portie sowieso van het mandje aftrekken en kan je zoals ik eerst gedurende 15 minuten de korstjes er afkrabben met een sponsje. Je bent bij deze gewaarschuwd haha!

Nog op zoek naar andere hapjes? Neem dan snel een kijkje via deze link: hapjes.

Calamari fritti

Recipe by LizzylizzCourse: Aperitief
Personen

4

personen

Zelfgemaakte hapjes op vrijdagavond. Deze calamari fritti zijn eenvoudig te bereiden, lees wel aandachtig mijn tips. Zodat je niet dezelfde fouten maakt als ik.

INGREDIËNTEN

  • Verse inktvisringen – bloem – 2 geklutste eieren – peper en zout – 2 limoenen

  • Voor de mayonaise: 2 eigelen – mespunt mosterd – arachideolie – peper en zout

  • Voor de tartaar: fijngehakte peterselie en bieslook, fijngesneden augurkjes en kappertjes

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE FRIETKETEL OP 175° C

  • Bestrooi de inktvisringen met zout en dompel ze vervolgens eerst in bloem en nadien in eigeel.
  • Bak de inktvisringen in het frietvet.
  • Bereid de mayonaise door eerst de eigelen met de mosterd te samen op te kloppen. En vervolgens geleidelijk aan, al roerend, de olie er beetje bij beetje bij te gieten (fijne straal). Voeg er tenslotte de fijngehakte kruiden en de augurkjes & kappertjes aan toe. Afkruiden met peper en zout.

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 96 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...

Penne met kerstomaten en rode pesto

Penne met kerstomaten en rode pesto

Deze eenvoudige penne is een smakenbom. Tijd om terug een eenvoudig pasta gerecht in de kijker te zetten. Deze gerechten zijn perfect om een drukke, wekelijkse dag mee af te sluiten. Snel klaar, met weinig ingrediënten en je kan ze zelf zo gezond maken als je wil door...

Mosselen mediteranée

Mosselen mediteranée

Vandaag deel ik met jullie een unieke combinatie: Zeeuwse mosselen met een Portugese twist. Mosselen mediteranée is een recept van de Gentse chef Sam D'Huyvetter. Je kent hem ongetwijfeld van zijn restaurant Bar Bask (link) en Pinxtosbar Tabernabask (link). In het...

Hapjes

Hapjes

Het is de periode van het jaar, hapjestijd is aangebroken. Niets beter dan zelfgemaakte hapjes. Zo makkelijk, zo smaakvol en vooral zo veel beter dan die gekochte kant-en-klare hapjes. Je kan ze in alle vormen en smaken maken. Koude hapjes, warme hapjes, toastjes,...