Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

door | 19 november 2024 | Aperitief

Het moment is aangebroken om de switch te maken van rosé wijn naar rode wijn: Le Grand Noir Les Réserves Rouge. Check hier waarmee deze wijn heerlijk pairt.
Le Grand Noir Les Réserves rode wijn in fles afgebeeld

Wanneer de herfst in ’t land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte weerspiegeling van de beste wijngaarden van Syrah en Grenache én het karakteristieke karakter van de appellatie van de Languedoc. Deze fles wijn is het perfecte cadeau voor een wijnliefhebber.

Wat typeert deze Les Réserves?

De wijn rijpt in eikenhouten vaten, maar er wordt voor gezorgd dat de smaak van het hout het fruit niet overheerst.

De Syrah brengt aroma’s van zwart fruit met tonen van witte peper, terwijl de Grenache tonen van kersen en aardbeien een wat extra kruidensmaak met zich meebrengt. Deze smaken worden aangevuld met subtiele tonen van vanille en koffie uit de eikenhouten vaten.

Druivensoort: 55% Syrah, 45% Grenache.

Oorsprongsbenaming: IGP Pays d’Oc.

Streek: Minervois, Languedoc-Roussillon.

Waar kan je deze Le Grand Noir wijn kopen?

Je vindt deze wijnen niet in de Belgische supermarkten, enkel in speciaalzaken. Wil je graag een speciaalzaak in jouw buurt vinden, aarzel dan niet de vraag te stellen aan Sylvie van Schenk Benelux via sylvie.lantain@schenk.be (www.schenk.be)

Andere Le Grand Noir wijnen beschreef ik al in de volgende artikels: Le Grand Noir Chardonnay Le Grand Noir Les Réserves (wit) en Le Grand Noir Viognier .

Food-wine pairing

Deze Le Grand Noir Les Réserves past perfect bij vlees: rundvlees, lamsvlees, maar ook bij wild (hert en fazant).

Ik combineerde met een bladerdeeghapje. Het is er eentje waarbij ik eerst in brunoise fijn gesneden butternut aanstoofde in olijfolie. Ik voegde naast peper en zout ook fijngesnipperde knoflook en verse salie toe. Vervolgens gebruik je vierkante bladerdeeg vellen waarbij je één vel gebruikt om daar repen van 1 cm uit te snijden. De repen worden langs de randen van de vierkanten gelegd. Deze gaan tijdens het bakken in de oven omhoog komen zodat je een “pakketje” verkrijgt.

Leg de bladerdeeg vierkantjes op het bakpapier op een bakplaat. Vul de binnenkant met de gestoofde butternut en besmeer de randen met losgeklopt ei. Bak deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr C.

Serveren doe je met fijngesneden eendeborstfilet en gefrituurde uitjes. Kan perfect als hapje en als voorgerecht.

1 Reactie

  1. Meerpoel norbert

    Zeker eens van de beste /prijs kwaliteit wijnen

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 88 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Boursin 2-daagse

Boursin 2-daagse

Toen de mail aankwam met daarin de uitnodiging om 2 dagen op stap te gaan met Boursin heb ik geen seconde getwijfeld. Deze uitstap ook wel de Burgundische Boursin Experience genoemd, luidt het feestseizoen in en brengt je in de stemming om de Boursin-ervaring tijdens...

Witloofcurry traybake

Witloofcurry traybake

Traybakes. Het nieuwe boek van Stefanie Baert. Snel & gezond koken op de bakplaat. Zoals deze witloofcurry met kip, aardappel en dragon. Mijn favoriete traybake uit haar nieuwste boek. Stefanie en ik "we go way back". Zij was één van de eerste collega foodbloggers...

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Le Grand Noir Chardonnay (wit)

Tijd voor de maandelijkse "wijn in de kijker": opnieuw een Le Grand Noir wijn en meerbepaald de witte Chardonnay. Het zwarte schaap op het etiket - synoniem van een revolutionaire wijnfilosofie - verwijst naar het zwarte schaap dat zelf op verkenning ging terwijl de...

Pompoen lasagne

Pompoen lasagne

De herfstvibes zijn in ’t land. Ik hou zó van dit seizoen en dit is voor mij absoluut het nummer 1 seizoen om in de keuken aan de slag te gaan. Ovenschotels zoals deze pompoen lasagne, heerlijk dampende soep zoals champignon roomsoep (recept) en smaakvolle stoofpotjes...