Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Le Grand Noir Les Réserves (rood)

door | 19 november 2024 | Aperitief

Subcategorie: 
Seizoen: 
Het moment is aangebroken om de switch te maken van rosé wijn naar rode wijn: Le Grand Noir Les Réserves Rouge. Check hier waarmee deze wijn heerlijk pairt.
Le Grand Noir Les Réserves rode wijn in fles afgebeeld

Wanneer de herfst in ’t land is, schakel ik langzaam over van rosé wijntjes naar rode wijn. Les Réserves van Le Grand Noir is een wijn die niet elk jaar wordt geproduceerd. Het is de rijkste en meest complexe wijn van het Le Grand Noir assortiment. Het is een perfecte weerspiegeling van de beste wijngaarden van Syrah en Grenache én het karakteristieke karakter van de appellatie van de Languedoc. Deze fles wijn is het perfecte cadeau voor een wijnliefhebber.

Wat typeert deze Les Réserves?

De wijn rijpt in eikenhouten vaten, maar er wordt voor gezorgd dat de smaak van het hout het fruit niet overheerst.

De Syrah brengt aroma’s van zwart fruit met tonen van witte peper, terwijl de Grenache tonen van kersen en aardbeien een wat extra kruidensmaak met zich meebrengt. Deze smaken worden aangevuld met subtiele tonen van vanille en koffie uit de eikenhouten vaten.

Druivensoort: 55% Syrah, 45% Grenache.

Oorsprongsbenaming: IGP Pays d’Oc.

Streek: Minervois, Languedoc-Roussillon.

Waar kan je deze Le Grand Noir wijn kopen?

Je vindt deze wijnen niet in de Belgische supermarkten, enkel in speciaalzaken. Wil je graag een speciaalzaak in jouw buurt vinden, aarzel dan niet de vraag te stellen aan Sylvie van Schenk Benelux via [email protected] (www.schenk.be)

Andere Le Grand Noir wijnen beschreef ik al in de volgende artikels: Le Grand Noir Chardonnay Le Grand Noir Les Réserves (wit) en Le Grand Noir Viognier .

Food-wine pairing

Deze Le Grand Noir Les Réserves past perfect bij vlees: rundvlees, lamsvlees, maar ook bij wild (hert en fazant).

Ik combineerde met een bladerdeeghapje. Het is er eentje waarbij ik eerst in brunoise fijn gesneden butternut aanstoofde in olijfolie. Ik voegde naast peper en zout ook fijngesnipperde knoflook en verse salie toe. Vervolgens gebruik je vierkante bladerdeeg vellen waarbij je één vel gebruikt om daar repen van 1 cm uit te snijden. De repen worden langs de randen van de vierkanten gelegd. Deze gaan tijdens het bakken in de oven omhoog komen zodat je een “pakketje” verkrijgt.

Leg de bladerdeeg vierkantjes op het bakpapier op een bakplaat. Vul de binnenkant met de gestoofde butternut en besmeer de randen met losgeklopt ei. Bak deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 gr C.

Serveren doe je met fijngesneden eendeborstfilet en gefrituurde uitjes. Kan perfect als hapje en als voorgerecht.

Eenvoudige, smaakvolle recepten met verse, Belgische producten

1 Reactie

  1. Meerpoel norbert

    Zeker eens van de beste /prijs kwaliteit wijnen

    Antwoord

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 101 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Slagroomtaart met Hoogstraten aardbeien

Hoogstraten aardbeien: de beste! Dit jaar mag ik mij opnieuw Hoogstraten Ambassadeur noemen. En dat maakt mij heel gelukkig. Wie Hoogstraten zegt, denkt onmiddellijk aan aardbeien. Maar de Coöperatie Hoogstraten biedt nog zoveel meer (bessen, kersen, meloenen,...

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes

Ballekes met kriekskes: een Vlaamse klassieker Dit is een authentiek Vlaams gerecht dat nostalgie en smaak op je bord brengt. Het bestaat uit sappige gehaktballetjes geserveerd in een zoetzure saus van gestoofde krieken. Traditioneel worden ballekes met kriekskes vaak...

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Scampi’s in getomateerde roomsaus

Het meest klassieke scampi gerecht Dit gerecht is de perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Met een paar verse ingrediënten tover je een gerecht op tafel dat iedereen doet watertanden. Geserveerd met knapperig stokbrood, pasta of rijst, deze bereiding in getomateerde...

Plukbrood

Plukbrood

Dit is een heel leuk hapje of tussendoortje dat snel gemaakt is en waarmee je eindeloos kan variëren: plukbrood. Zoals het woord het zegt, je plukt stukjes brood. En dat brood, dat is afgewerkt met verschillende smaakmakers. Gaande van kaas tot charcuterie en allerlei...