Selecteer een pagina

Hoe nuttig was dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering 0 / 5. Stemtelling: 0

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Musso de casarojo (wit)

door | 22 maart 2021 | Aperitief

Sinds enige tijd ben ik fan van de Casa Rojo wijnen. Bij Casa Rojo beschouwen ze wijn als de uitdrukking van een familie, een land, een klimaat, kortom een terroir. Een erfgoed dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Waar druiven met veel liefde en respect worden verzorgd én met oog voor traditie. Ze streven […]

Sinds enige tijd ben ik fan van de Casa Rojo wijnen. Bij Casa Rojo beschouwen ze wijn als de uitdrukking van een familie, een land, een klimaat, kortom een terroir. Een erfgoed dat van generatie op generatie wordt doorgegeven. Waar druiven met veel liefde en respect worden verzorgd én met oog voor traditie. Ze streven er naar authentieke, smaakvolle, karaktervolle wijnen te produceren, wijnen waarmee ze mensen plezieren en laten genieten. En de originaliteit waarmee ze de flessen ontwerpen, tja die spreekt gewoon voor zich. De etiketten springen in het oog, de fles oogt heel mooi en aantrekkelijk.

Of ik zo iemand ben die een fles wijn koopt op basis van het etiket?

Ja toch wel een beetje hoor. Het oog wilt ook wat. En ik geef toe dat als het etiket er niet uitziet, ik geneigd ben de wijn links te laten liggen. Maar geen paniek, ik kijk uiteraard ook naar het soort wijn dat in de fles zit. Én ik wil waar voor mijn geld. Een goeie fles wijn hoeft niet noodzakelijk duur te zijn. En anderzijds zit ik er ook niet mee in wat meer te betalen als je er prima kwaliteit voor in de plaats krijgt.

Voor de Paasbrunch staat er vol-au-vent met rivierkreeftjes op het menu. Ik gaf de klassieke versie een leuke twist door de kip te vervangen door grijze Noordzeegarnalen en rivierkreeftjes. Een gerecht waarvoor ik eveneens een kreeftenfond gebruik en als je naar deze fles Musso White kijkt, weet je dus meteen waarom ik deze heb gekozen als begeleidende wijn.

Hij smaakt heel aangenaam, heel fris en past mijns inziens heel goed bij deze vol-au-vent met rivierkreeftjes. De smaak wordt omschreven als romig met lichte toetsen van appel, peer, perzik, kokosnoot en macadamianoot. Past uitstekend bij krab, zomerse salades en dus ook bij deze vol-au-vent 🙂

En wil je gewoon een glaasje drinken zonder maaltijd er bij? Dat kan ook. Gezellig op je terras, met de eerste zonnestralen op je gezicht, weg mijmerend in een goed boek. Dit is genieten mensen!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hello
Lizzylizzblog - Lizzy

Hey, ik ben Lizzy

Koken met verse Belgische producten, daar hou ik van. Een lekker stuk vlees of vis, rijkelijk overgoten met een goeie saus, stoofpotjes, ovenschotels, pasta in al zijn geuren en kleuren, het komt hier allemaal aan bod.

Meer over lizzy

Lizzy ergens anders

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox!

Ontvang de nieuwste recepten rechtstreeks in je mailbox.

Voeg je bij 70 andere abonnees

Populaire berichten

Nog enkele interessante recepten

3x zomerse hapjes

3x zomerse hapjes

Ik volgde opnieuw een workshop van Mieke bij Elektro Van Assche. De vorige was net voor Kerstmis en had als thema "Kerstkoken met Mieke". Nu schakelen we over naar een ander seizoen en gingen aan de slag onder het thema "De smaak van de zon". We sloofden onze mouwen...

R&O mousserende wijnen

R&O mousserende wijnen

Live the Latin pasión: Ritmo Latino! Das de slagzin van de R&O mousserende wijnen. R&O mousserende wijn is een nieuwe sprankelende Chileense wijn. Beeld je het ritme van de Latino muziek in, lekker zwoel dansend met een glaasje van deze lekkere bubbels in de...

Roodbaarsfilet met visroomsaus

Roodbaarsfilet met visroomsaus

Op zoek naar het perfecte hoofdgerecht voor jouw Kerstmenu? Gevonden! Roodbaarsfilet met julienne van prei, wortel en courgette, rijkelijk overgoten met een fantastische visroomsaus. Een kroketje of peterseliepatatjes daarbij... ik laat de keuze aan jullie over! Het...

Witte chocolademousse met advocaat topping

Witte chocolademousse met advocaat topping

Om het Kerstmenu mooi af te sluiten maakte ik deze mousse van witte chocolade. Ik bereidde er een topping van advocaat bij en versierde met twee "crêpes de dentelles" koekjes en wat gesuikerde kerstversiersels. Het oog wilt ook wat hé! Maak dit dessert gerust de...