Wie zomer en zon zegt, die zegt ook “een glaasje rosé”. Want dat is een niet te missen combinatie. Het warme weer en de frisse smaak van een goed glas rosé wijn, daar zou een mens alles voor doen. Alé ik dan toch. Maar dan wel een lekkere rosé. Eentje met smaak en een mooie kleur. Ik vind rosé wijntjes vaak “flets” dus ik moet jullie zeggen dat mijn lat hoog ligt om een rosé wijn, een goede rosé te noemen. Jullie zijn gewaarschuwd.
Eerder liet ik jullie al kennis maken met mijn favoriete wijn uit de Roodeberg collectie: de Roodeberg Black (rood): link. Tijd dus om de Rosé uit hun collectie aan een proeftest te onderwerpen. Roodeberg maakt deel uit, sinds 1949, van de Zuid-Afrikaanse wijncultuur. Deze wijnen worden gerespecteerd vanwege hun onberispelijke structuur, uitzonderlijke kwaliteit en consistent smaakplezier. Vraag maar eens aan de gemiddelde Colruyt bezoeker welk wijntje ze kopen in hun Colruyt? Grote kans dat “Roodeberg” als antwoord volgt.
Roodeberg Classic Rosé Western Cape
Subtiele tonen, aroma’s van aardbei, snoep en framboos. In de mond tonen van rozenblaadjes. Frisse en verfrissende wijn met mooie zuren.
Druivensoort: Cabernet Sauvignon, Shiraz en Merlot
Streek: Westkaap
Bewaarpotentieel: 2 jaar
Een aperitief bij uitstek. Past ook perfect bij tapas, voorgerechten, gegrilde zeevruchten, paella en gegrild wit vlees. Wij kozen er voor om gegrilde gamba’s op de BBQ klaar te maken, als aperitiefhapje bij een glaasje Roodeberg Rosé. Combinatie getest en goedgekeurd!
Waar kan je deze Roodeberg wijnen kopen?
Roodeberg is sinds 1999 exclusief verkrijgbaar bij Colruyt (en dus ook Okay en Spar die deel uitmaken van de Colruyt Group). De consumentenprijs van deze Roodeberg Rosé is 5,99 EUR. Hou de Colruyt folder in het oog, want af en toe zijn er interessante promo’s te ontdekken.
Gegrilde gamba’s
Ik koos grote garnalen of gamba’s. Je kan deze makkelijk in de diepvries rayon vinden en ik vind het altijd handig deze in huis te hebben. Als vrienden onverwacht aan de deur staan, halen wij met plezier onze gamba’s uit en smijten ze op de BBQ.
Snij ze in twee en bestrijk de bovenkant met een huisbereide olie op basis van olijfolie, look, sjalot, chili vlokken, peper en grof zeezout. Verse tuinkruiden mogen er ook bij. Peterselie, rozemarijn, (citroen)tijm,… neem wat voorradig is in je kruidentuin. Een tiental minuten op de BBQ en klaar zijn de gamba’s. Laat het smullen beginnen!
Pure (h)eerlijkheid. Klasse apero in style à la Lizzy. L🩷ve it.
Ben er zeker van dat dit jou ook zou smaken!