Appelcake met rozijnen

••• recept voor 1 grote cake die ik in 8 stukken verdeel •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 45 minuten •••

Ik bereidde deze cake niet in de traditionele cakevorm maar in een taartvorm. En weet je wat, smaakte helemaal anders. Zit het nu in mijn hoofd of niet? Word ik helemaal gaga? Ik weet het niet… test jij het even zelf uit?

INGREDIËNTEN

250 gr zelfrijzende bloem

4 eieren

150 gr boter

250 gr suiker

3 appels

Een handvol rozijnen

Een goeie scheut vanillesiroop (heb je dit niet, kan je ook kiezen voor een zakje vanillesuiker)

 

RECEPT

Verwarm de oven voor op 175 gr Celsius.

Schil de appels en snij ze in schijfjes.

Scheid het eigeel van het eiwit.

Smelt de boter op een zacht vuur.

Ik gebruik mijn keukenrobot om het deeg te maken. Meng het eigeel met de gesmolten boter en de suiker. Klop tot een mooie massa.

Klop de eiwitten stijf en zeef de bloem.

Roer nu, beetje per beetje, met een houten lepel, de bloem onder het eimengsel. Nadien doe je hetzelfde met het opgeklopt eiwit. Ga door tot je een mooi cakebeslag bekomt.

Nu mag je er de rozijnen en 2/3 van de appelschijfjes onder roeren. Giet het deeg in een beboterde en bebloemde taartvorm. Werk af met de overige appelschijfjes en nog wat extra rozijnen.

Bak gedurende 45 minuten in de voorverwarmde oven. Duurtijd hangt af van je oven dus check regelmatig eens je cake.

Na het bakken haal je de cake uit de taartvorm en laat je deze afgedekt op een rooster afkoelen.

Serveren met wat poedersuiker over en als je ijs in huis hebt, past een bolletje vanilleijs hier prima bij. Of een toefje slagroom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *