Appelcake

Easy peasy bakken met een cakemix. Handig om altijd in huis te hebben. Deze keer koos ik om er een appelcake mee te maken. En om het deeg wat luchtiger te maken deed ik er Griekse yoghurt bij. 

••• recept voor 1 cake •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 50 minuten •••

INGREDIENTEN

450 gr Cakemix Delhaize

225 gr boter, 4 eieren, 1 EL vanille bourbon extract

50 gr Griekse yoghurt

2 appels (Pink Lady)

RECEPT

Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius.

Schil de appels en snij 1 appel in kleine blokjes. De tweede appel, daar snij je fijne schijfjes van. Deze dienen om bovenop het deeg te leggen.

Doe alle ingrediënten (behalve de Griekse yoghurt en de appels) in de kom van je keukenrobot. Mix tot een smeuïg cakemengsel. Roer er vervolgens voorzichtig de Griekse yoghurt en de appelblokjes door.

Vet een bakvorm in met boter en bestuif deze met wat bloem.

Giet het cakemengsel in de bakvorm en werk af met de schijfjes appel bovenop het mengsel.

Bak volgens de instructies op de verpakking. In dit geval liet ik de cake 50 minuten bakken in de voorverwarmde oven.

Wanneer klaar, uit de oven halen en laten afkoelen. Versieren met wat poedersuiker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *