Aspergeroomsoep

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 30 minuten •••

De ene doet er een stronk witloof of een preistengel bij, de andere gaat voor de aardappel en de ui. Ieder heeft zijn eigen manier voor het maken van aspergeroomsoep. Wat zeker is, altijd vinden we er de heerlijke witte asperges in.

Hier vind je mijn versie. Geen aardappel, ik bind met room en een eierdooier. Ui en prei, ja hoor, die voeg ik toe. Afwerken met grijze Noordzeegarnalen, wat verse tijm en zwarte sesamzaadjes.

INGREDIËNTEN

Olijfolie

1/2 ui en 1 preistengel

250 gr witte asperges

2 EL bloem

240 ml kippefond

760 ml water

Bouquet-garni: een laurierblad, wat peterseliestengels en verse tijmtakjes samen gebonden met keukentouw

Witte peper

Wat culinaire room en 1 eierdooier

Voor de afwerking

Grijze Noordzeegarnalen

Wat verse tijm

Zwarte sesamzaadjes

RECEPT

Schil de ajuin en snij fijn. Kuis de prei en snij in rondellekes. Schil de asperges en snij elke asperge in 2-3 stukjes.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur. Stoof er de ajuin en de prei in aan. Voeg vervolgens de asperges toe en roer enkele malen om met een houten lepel.

Singeer, bestrooi met de bloem. Blus met de kippefond. Leng aan met het water. Hang er het kruidentuiltje in. Laat nu 30 minuten zachtjes doorkoken.

Haal vervolgens de kom van het vuur en verwijder het kruidentuiltje. Mix de soep met de staafmixer en giet ze door de puntzeef. Zo bekom je de pure, heerlijke aspergesoep. Kruid af met witte peper.

Roer de culinaire room samen met het eigeel tot een schuimige massa en giet er de aspergesoep voorzichtig over. Blijf roeren. De aspergesoep wordt zo gebonden tot een aspergeroomsoep en is klaar om te serveren.

Leg wat grijze Noordzeegarnalen in je soepbord en lepel er de aspergeroomsoep over. Versier met wat verse tijm en zwarte sesamzaadjes.

Geniet er van, liefs x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *