Asperges à la Lizzy

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 15 minuten •••

INGREDIENTEN

8-tal witte asperges (dit telt dan als hoofdgerecht)

150 gr grijze noordzeegarnalen

2 eieren

Waterkers

4 sneetjes toastbrood

Geklaarde boter

Peper en zout

Kurkuma

RECEPT

Schil de asperges met een dunschiller en snij ze in verschillende stukken van zo’n 4 à 5 cm.

Breng water aan de kook en kook de 2 eitjes hard. Ik doe dit gedurende 10 minuten. Van het vuur halen en onder koud stromend water afkoelen. Vervolgens de eieren pellen en met een vork “plat pletten”.

Snij de korsten van het toastbrood en snij de sneden in blokjes.

Verhit de geklaarde boter in een braadpan en voeg de toastbrood-blokjes toe. Kruiden met peper, zout en kurkuma. Regelmatig alles even opschudden. Zo bruin je alle kanten even goed.

De geklaarde boter zorgt er voor dat de korstjes niet “zwart” worden (lees “aanbranden”). Gebruik voldoende boter, desnoods voeg je wat toe tijdens het bakken.

De kurkuma zorgt dan weer voor de mooie, gele kleur. Qua smaak verandert dit niet veel aan je gerecht als je het mij vraagt. Kurkuma is vrij smaakloos. Heeft echter wel tal van gezonde eigenschappen: ontstekingswerend, antikanker, antihartziekten, leverbeschermend en antiarthritis.

Nu hoef je enkel nog die asperges klaar te maken. Verhit opnieuw wat geklaarde boter in een braadpan. Hup de asperge-stukjes er bij, wat peper en zout er bij, en regelmatig de braadpan opschudden. Je wil namelijk dat de asperges rondom rond mooi gebruind zijn. Na zo’n 10-tal minuten mogen de grijze garnalen er bij en je laat dit alles nog een 5-tal minuten sudderen.

PS wil je weten hoe je boter klaart? Raadpleeg dan mijn blogpost “geklaarde boter”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *