Lizzylizzblog

B en B Scheldekant

Ik wou mijn vriendin voor haar verjaardag verrassen met een lekker diner en een avondje overnachten in een B&B. Niet te ver weg. De Ardennen dacht ze, want ik had gezegd “doe maar vrijetijdskledij aan en goeie stapschoenen”. Maar het werden niet die Ardennen waar je onmiddellijk aan denkt, maar de “Vlaamse” Ardennen waar wij middenin wonen. Van bij ons thuis, 10 minuutjes wandelen. We maakten haar wijs dat we op de Schelde de “boot” gingen nemen om zo naar Oudenaarde te varen waar we ergens gingen overnachten. Niet waar dus, haha. We wandelden de hoek om, de straat in waar B&B Scheldekant bij Wout en Elke is gelegen. Een pareltje van een B&B, laat ik je er wat meer over vertellen.

Het is hier mooi, echt mooi!

Een mooi, groot huis, opgedeeld in verschillende ruimtes. Gastvrouw Elke ontvangt je met de glimlach wanneer ze de deur opent. Wij arriveerden rond 17u, Wout stond in de open keuken en begroette ons met zijn keukenshort aan. Ja, we hebben namelijk een B&B om de hoek waar je zalig kan eten én gezellig kan overnachten. Gelegen aan de oevers van de Schelde, je geniet er 100% van pure rust. Het enige wat je voorbij ziet komen, zijn wandelaars of fietsers die vertoeven langs de oeverkant. Het is uniek gelegen, rust en stilte overheersen.

Ik vertel je iets meer over de 3 kamers

Er zijn drie kamers, telkens voor twee personen. Wij waren met vier en de derde kamer was niet verhuurd. We hebben dus eigenlijk een “privé” verblijf gekregen. En wat voor één!

Voor de jarige hadden we de Dory studio gekozen, op de 1e verdieping. De kamer is voorzien van alle comfort, zo is er een bureauruimte, een zithoek waar je kan ontspannen of rustig een boek lezen. Vanuit de kamer heb je zicht over de tuin en de Schelde. Je beschikt over een eigen badkamer met een ligbad, douche en een apart toilet.

Wij verbleven in de deluxe kamer Herna, eveneens gelegen op de 1e verdieping. Een cosy kamer, met luxe badkamer in natuursteen met regendouche. En een prachtig frontaal Scheldezicht. WiFi is uiteraard beschikbaar in alle kamers, alsook airco.

De derde kamer – die we niet gezien hebben – is de Barge studio, gelegen op het gelijkvloers en met terras. De kamer is voorzien van alle comfort, zo is er een zithoek waar u kan ontspannen of rustig een boek lezen. Vanuit de kamer heeft u toegang tot het privaat terras met meubilair en de tuin. U beschikt over een eigen badkamer met een infrarood-douche en een apart toilet. Een handige kitchenette is eveneens aanwezig met inductiekookplaat en microgolfoven.

Als kers op de taart, kregen we een lekker driegangenmenu voorgeschoteld

De uitdaging was dus iets te vinden waar we goed konden eten en tegelijkertijd nadien de baan niet meer op moesten. Want alle vier houden we van een glaasje wijn. En rijden en drinken, dat gaat niet hé met twee vroegere politiemannen aan tafel. Haha. Als voorgerecht konden we kiezen uit risotto met st-Jacobsnoten of carpaccio van Limousin rund. Beide voorgerechten werden met liefde gemaakt en smaakten hemels. Als hoofdgerecht gingen we resoluut alle 4 voor de filet mignon met huisgemaakte béarnaisesaus en gratin dauphinois. Ja hoor, Wout kent er wat van! Vlees perfect gebakken en de saus geklopt zoals het hoort. Ik zeg altijd “een goeie chef herken je aan zijn saus”. Dit was echt genieten voor ons. Een flesje wijn er bij en we waren gelukkig. Na het diner ruilde Wout zijn keukenshort in voor een zitje aan de piano. Een mini concert kregen we er gratis bij. De hele sfeer zat goed. In een privé salon genieten van lekker eten, een glaasje wijn en mooie achtergrondmuziek. Ik kon het bijna niet geloven dat deze zalige B&B gewoonweg om de hoek van ons huis ligt.

Gezellig ontbijten met zicht op de Schelde

Na een goeie nachtrust en een heerlijke warme douche, gingen we naar beneden om plaats te nemen aan de ontbijttafel. Vers fruit, yoghurt, koffiekoeken, brood,… het werd zorgvuldig aan tafel geserveerd. Een zacht gekookt ei, een roerei, wat verse zalm,… naast het zoete wordt er ook aandacht geschonken aan het hartige. Een kopje koffie of thee. Een glas versgeperst fruitsap. We namen onze tijd alvorens uit te checken rond 11u.

Hier komen we terug!

Hoe raar het waarschijnlijk ook klinkt, hier komen we terug. Ook al is de B&B gelegen in onze achtertuin, het zal ons niet weerhouden om ook de twee andere kamers te boeken en de sfeer van die ruimtes op te snuiven. We combineren het dan wel met een wandeling langs de Schelde, of misschien zelfs een fietstocht. Keuze genoeg hier. En laten we zeggen dat de kamer met de infrarood cabine dan gewoon geklasseerd zal worden als een “weekendje relaxen”. Haha ‘t is maar hoe je het verwoordt hé.

Dank je wel Wout en Elke, voor jullie warme ontvangst, voor jullie glimlach, voor de gezelligheid die jullie aan ons verblijf hebben gegeven. De kamers waren prachtig. Het eten was heerlijk. Wat hebben de genoten.

Contactgegevens

B&B Scheldekant, Zandstraat 5, 9700 Oudenaarde (op 2,5 km van het treinstation van Zingem)

Wout: + 32 (0) 472 56 77 35
Elke: +32 (0) 498 45 76 79

www.scheldekant.be – email: info@scheldekant.be

Een adresje om te noteren in jouw agenda van 2023!