Lizzylizzblog

Bananen-chocolade taart

Pure Via Belgium vroeg me of ik interesse had in het maken van gebak met hun “Pure Via Patisserie”: een natuurlijke zoetstof, zonder calorieën én met dezelfde verhouding als suiker. En dat is wel makkelijk voor mij, ben namelijk niet zo goed in dat omrekenen dus als ik een recept met gewone suiker heb, kan ik het makkelijk toepassen door dezelfde hoeveelheid Pure Via Patisserie te gebruiken. Deze zoetstof werd trouwens speciaal ontwikkeld voor het bakken van heerlijke cakes en taarten. Benieuwd naar dat perfect bakresultaat en ook wel wat naar de smaak! Enne… nee ik ga het hem niet zeggen. Hij wilt een zoete taart, hij krijgt een zoete taart; hij hoeft niet te weten dat de Pure Via Patisserie een natuurlijke zoetstof is. Hij is zo al een moeilijke eter genoeg haha.

Bananen-chocoladetaart. Blijft een toppertje vind ik. En een perfecte taart om het weekend goed mee in te zetten. Tussendoor bij een koffietje of als nagerecht tijdens het etentje met vrienden? Maak deze banaan-chocoladetaart op voorhand klaar (ze moet trouwens afkoelen in de frigo) en je kan met een gerust hart rustig genieten van de mooie momenten van het weekend. Bovendien wordt het zalig schoon weer! Dus dat wordt dubbel profiteren.

Bananen-chocolade taart

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak en koekjes
Personen

6

personen

Ik moet dat zoetebekje hier in huis af en toe wat in het oog houden, dat weten jullie ondertussen al hé. Hij wou iets lekkers zoet en vroeg me of ik geen taart wou bakken. Ik ging aan de slag met de Pure Via Patisserie, een natuurlijke zoetstof zonder calorieën. Benieuwd naar het resultaat? Je leest er alles over in deze blogpost.

Ingrediënten

  • 1 vel kant-en-klaar bladerdeeg – bakbonen – taartvorm 26 diameter

  • 300 ml volle room – 180 gr fondant chocolade – een handvol amandelschilfers – 3 bananen – 100 gr Pure Via Patisserie

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180° C

  • Rol een vel kant-en-klaar bladerdeeg uit over een beboterde taartvorm, druk goed aan en verwijder het papier. Prik met een vork gaatjes in het deeg, leeg het bakpapier er terug op en bedek met bakbonen. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de korst mooi goudbruin is.
  • Breek de chocolade in brokken en meng met de Pure Via Patisserie. Breng de room tot aan het kookpunt en giet deze vervolgens over het chocolade-Pure Via Patisserie mengsel. Haal van het vuur en laat afgedekt 5 minuten rusten, roer vervolgens met een klopper tot een glad geheel.
  • Bak de amandelschilfers zonder vetstof in de pan. Schil de bananen en snij in schijfjes. Bedek het bladerdeeg met 2/3 van de bananenschijfjes en overgiet met het chocolademengsel.
  • Versier de taart met de rest van de bananenschijfjes en met de gebakken amandelschilfers. Laat minstens 2u afkoelen in de frigo.

KANTTEKENING