Lizzylizzblog

Bananentaartjes

Wil je nog eens van die lekkere gele crème maken? Hij keek me aan met van die blinkende ogen, ik kon onmogelijk neen zeggen. En ik vond het ook niet erg hoor. Zelfgemaakte banketbakkersroom is zowat het beste op aarde ooit. Zeg dat ik het je gezegd heb!

De zandtaartjes maak je zelf of als je geen zin/tijd hebt, dan koop je die gewoon “voorgemaakt” in de supermarkt. Lekker handig ook om steeds zo’n voorraad in de kast thuis te hebben liggen. Als je plots een goestingske hebt, liggen ze voor het grijpen.

Ik geef jullie alvast het recept mee voor de taartjes én de banketbakkersroom. Ik maak de banketbakkersroom per liter en kan er dan verschillende dingen mee doen: zandtaartjes mee vullen, in een pannenkoek smeren of als vulling gebruiken in soezen. Heerlijke dessertjes allemaal.

Vandaag in de kijker, deze bananentaartjes: de bodem bedekt met chocolade ganache, vervolgens een laag banketbakkersroom en dan schijfjes banaan en chocolade schilfers. Ik zeg niets… ik laat het jullie zelf maken en zelf proeven. Wel benieuwd naar jullie beoordeling 😉

Bananentaartjes

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Mousse Pudding en Crème
Stuks

8

taartjes

Alles met banketbakkersroom smaakt. Maar dan zeker al deze bananentaartjes. Met een “touch” van chocolade, dat kan niet meer fout gaan hé. Komaan, hup hup hup naar die keuken en aan de slag!

IngrediËNTEN

 • Taartjes: 250 gr fijne griessuiker, 2 eieren, snuifje zout, 500 gr bloem voor patisserie (Soubry) en 250 gr ongezouten boter

 • Banketbakkersroom: 80 gr maïzena, 200 gr suiker, 1 vanillestok, 1 L volle melk (Campina) en 8 eierdooiers

 • Chocolade ganache: 200 gr chocolade callets en 100 ml volle room (Campina)

 • 2 bananen en chocoladeschilfers

BEREIDINGSWIJZE

 • Maak eerst het deeg en bak de taartjes.

  Klop de suiker en de eieren op en voeg het snuifje zout toe. Mix er de bloem onder tot een kruimelig mengsel. Maak de boter mals door er stevig in te knijpen en meng deze vervolgens onder het kruimelig mengsel. Strooi wat bloem op je werkvlak en rol er je deegmassa op tot een bolleke. Wikkel deze deegbal in vershoudfolie en laat 1u afkoelen in de frigo.
  Haal het deeg uit de koelkast en rol het met een bebloemde deegrol uit op je werkvlak. Leg vervolgens het deeg over je vormpjes en duw met je vingers het deeg goed aan in elk vormpje. Om het overtollig deeg te verwijderen, rol je met je deegrol over de vormpjes en zo hou je enkel het nodige deeg in de vormpjes en wordt de rest verwijderd.

  Leg verkreukeld bakpapier op je deeg en vul de vormpjes met ongekookte rijst. Bak het deeg af gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven van 210°C.
 • Bereid de banketbakkersroom.

  Snij de vanillestok doormidden en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Kook de melk met de doorgesneden vanillestok en de zaadjes in.
  Klop de eierdooiers samen met de suiker tot een Ruban d.i. een witte, luchtige massa.
  Meng er vervolgens de maïzena onder en giet er al roerend de kokende melk over.

  Breng roerend aan de kook en verwijder de vanillestok. Zodra er “luchtbelletjes” naar boven komen en je een soort van pudding hebt bekomen, mag je de banketbakkersroom van het vuur halen.

  Bedek met vers huishoudfolie (zo vermijd je dat er een “velletje” op je banketbakkersroom wordt gevormd) en laat een half uurtje afkoelen in de frigo.
 • Maak de chocolade ganache door de chocolade en de room au bain-marie te smelten.
 • Besmeer de bodem van de taartjes met een laagje chocolade ganache, doe er vervolgens banketbakkersroom over en leg er de schijfjes banaan op. Werk af met de chocolade schilfers.

KANTTEKENING

 • Gerecht ontworpen voor Campina (samenwerking)

Laat hier een snelle reactie achter.