Black Angus rundsburger met Passendale kaas & mosterdmayonnaise

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

2 hamburgerbroodjes

2 Black Angus rundsburgers

50gr gezouten spekblokjes

1 rode ajuin

een handvol ijsbergsla

4 schelletjes Passendale kaas

olijfolie, peper en zout

Voor de mosterdmayonnaise: 1 eigeel, 1 EL mosterd met caramel, zonnebloemolie, peper en zout, 1 EL witte wijnazijn

RECEPT

Verwarm de oven voor op 200•C.

Bak ondertussen de hamburgers in olijfolie in een braadpan. Baktijd hangt af van hoe jij jouw hamburger (uit)gebakken wilt en van hoe dik de hamburgers zijn. Helemaal op het einde bekleed je ze met de kaas zodat die lekker smelt.

Bak in een aparte braadpan de fijn gesneden rode ajuin met de spekblokjes in olijfolie.

Maak ondertussen de mosterdmayonnaise. Ik doe dit steeds met de hand met een klopper, nooit met een keukenrobot. Meng 1 eigeel met de eetlepel mosterd. Voeg geleidelijk aan en al roerend de zonnebloemolie in een fijne straal toe. Je blijft kloppen en gaat door tot je de gewenste sausdikte bekomt. Afwerken met peper en zout. En tenslotte de eetlepel witte wijnazijn toevoegen en nogmaals een paar keer omroeren. Zo makkelijk, zo snel. Je wilt gewoon geen sausjes meer uit een « pot » 😉

Warm de hamburgerbroodjes 3 minuten op in de voorverwarmde oven. Haal ze er uit en bekleed ze in de juiste volgorde: laagje sla, laagje spek met ui, hamburger met gesmolten kaas en daar bovenop de mosterdmayonnaise. Smullen maar !

92E5CC6F-4D94-4E46-AC8B-40808E734C01

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *