Bladerdeeghapje met groene asperges, gedroogde ham en truffelkaas

••• recept voor 4 stuks •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

4 bladerdeegvelletjes (vierkant)

4 schellen gedroogde ham (Parma, San Daniele, Prosciutto,…)

12 kleine, groene asperges

Truffelkaas (harde kaas)

1 ei

Olijfolie

Peper en zout

RECEPT

Naar een recept van Elien’s Cuisine.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng de asperges met olijfolie, peper en zout.

Bedek een bakplaat met bakpapier en leg er de vierkante bladerdeegvelletjes op.

Beleg als volgt: een sneetje gedroogde ham, een plakje truffelkaas en als laatste 3 groene asperges.

Neem 1 hoek van het bladerdeegvelletje en vouw naar binnen toe. Neem vervolgens de twee aansluitende hoeken en vouw deze ook naar binnen toe.

Breek en meng het ei. Smeer de pakjes er mee in. Dit zorgt voor de mooie, goudbruine kleur en de krokante smaak van het bladerdeeghapje.

Bak de pakjes gedurende 20 minuten in de oven.

Geniet x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *