Lizzylizzblog

Bloemkoolcrème met langoustine

Ook hier zijn we in de startblokken geschoten. De feestdagen naderen en we zijn vastberaden er een leuke, gezellige boel van te maken in onze bubbel.

Ik heb er even over nagedacht en ben tot het volgende besluit gekomen: met Kerstmis kook ik zelf en met Oudejaar steun ik de lokale horeca. Dat lijkt me een mooie balans!

Voor Oudejaarsavond hebben we een 5-gangenmenu besteld bij mijn all-time favoriete Brasserie Julie. Ik maak er zeker een verslagje van als het moment er is!

Wat Kerstavond betreft, dan sta ik achter de kookpotten! Mijn Kerstmenu is samengesteld uit

– een glaasje bubbels met enkele bladerdeeghapjes

– een voor- en een hoofdgerecht (met bijpassende wijn) en

– een dessert natuurlijk.

Beetje per beetje onthul ik jullie wat het precies wordt. Vandaag volle focus op het voorgerecht. Dat is er eentje met vis.

Een smeuïge bloemkoolcrème met langoustine, afgewerkt met grijze Noordzeegarnalen en Salt of Hearts kruidenblend. Heb je die niet in huis dan kan je die OF bestellen OF een kijkje nemen welke kruiden er juist inzitten en zelf de smaken bijeenzoeken. Je vindt ze bij GoodFoodShop (wil je 10% korting, gebruik dan mijn code LIZZYLIZZBLOG 10).

Nu dat voorgerecht 😜 Hoe ga je te werk?

Kuis 1 bloemkool. Verwijder het groen. Kook de bloemkoolroosjes in melk. Kruid met nootmuskaat.

Zodra de bloemkool zacht gekookt is, haal je ze uit de melk en doe je ze in de blender. Voeg 125 ml lichte culinaire room (Campina), 125 gr goeie boter en 125 gr Parmezaanse kaas toe. Kruiden met verse nootmuskaat, peper en de Salt of Hearts kruiden. Blenden op het programma voor warme sauzen. Je bekomt een lekkere smeuïge bloemkoolcrème.

Bak de langoustine kort aan in goeie boter. Blussen met wat cognac mag gerust. Niet aarzelen, gewoon doen!

Hoe serveren?

Doe de bloemkoolcrème in een spuitzak en spuit een mooie cirkel op je bord. Leg daar bovenop de langoustine. Werk af met wat grijze Noordzeegarnalen en nog wat extra Salt of Hearts. Ik serveerde er ook wat jus van langoustine bij. Die had ik nog in de diepvries zitten, maar je kan die ook in de speciaalzaak kopen (Jus de langoustine).

Het mooie servies en de kerstversiering die komt van Maisons du Monde. Ik ging met hen een samenwerking aan. Wat hebben ze mooi gerief 💙 Helemaal verliefd op deze winkel!

Het flesje wijn kreeg ik van Bordeaux wijnen. Ga maar eens een kijkje nemen op hun website. Ze helpen jou de juiste keuze maken op basis van de kleur, de druivensoort en de prijsklasse.

Bij dit voorgerecht koos ik een droge witte Saint-Foy-Bordeaux: Château des Chapelains. Aroma van witte bloemen en citrusvruchten. Past er prima bij! En te koop aan een betaalbare prijs, das ook mooi meegenomen.

Wie zei nou dat het maar niets is alleen te moeten feesten 😜 Wij gaan genieten! Van het eten, van de drank en van elkaar x

2 reacties

Laat hier een snelle reactie achter.