Boterham tomaat – burrata – basilicum

Deze Italiaanse verse kaas is gemaakt van mozzarella en room en heeft een zeer  zachte smaak. Ik vind hem dus net dat tikkeltje lekkerder dan de standaard mozzarella.

En wie mozzarella of burrata zegt, denkt ook onmiddellijk aan tomaten. Een “coeur de boeuf” tomaat met een hemelse intense smaak past hier prima bij. Afwerken doe ik met balsamicoazijn, wat zwarte peper en verse basilicum uit eigen “tuintje” of zeg ik beter “terrasje”.

Ah ja, dat brood, dat is een vijgen-notenbrood. Lekkerrr !

 

Ik kocht mijn ingrediënten op de lokale BIO-markt op het St-Katelijneplein. Deze vindt plaats iedere woensdag van 07:30 tot 15:00. Je vindt er groenten, fruit en hoeveproducten, allemaal met het BIO-label.

Ook de lokale kaaswinkel La Crèmerie de Linkebeek ligt op dit plein. Leuk, klein winkeltje, met een ruime keuze aan kaas- en charcuterie. Ik kocht hier de burrata.

Voilà, ik ga nu genieten van mijn lekkere boterham. Nog een half dagje werken en ‘t is vrijdagavond. Dat wordt een glaasje bubbels vanavond, ‘t is code rood hier, dus alle verfrissing is welkom 😜