Bretoense Kreeft met aardappelcrème en abrikozen-nectarinecompote

ER WAS EENS…

… een winactie die ik absoluut wou winnen!

Op alle mogelijke manieren nam ik deel, met mijn eigen accounts, ook met die van de husbie en met die accounts die ik beheer. Hoe meer deelnames, hoe meer kans ik maak 😜 dat is mijn motto!

En toen werd de winnaar bekend gemaakt… tromgeroffel, het werd de lieve Fleur van de Instagramaccount Maison_Madelise

Aangezien zij in het verre West-Vlaanderen woont en de prijs af te halen is in Brussel, schonk ze mij haar overwinning. Moet ik je nog uitleggen hoe gelukkig ik hierdoor werd?

Ondertussen vraag jij je nu natuurlijk af wat die prijs precies inhield. En waarom ik die zo graag wou winnen.

Wel daar waren 3 goede redenen voor

* de winactie liep bij mijn foodmama Myriam (Hap en Tap) – mijn voorbeeld, mijn altijd-luisterend-oor, mijn mams die er steeds is met goede raad

* het te winnen pakket is een mand vol lekkers van mijn alltime favoriete foodwinkel Rob (Rob The Gourmet Market) en er zit dus een Kreeftje in !

En nu komt het – de derde reden, de belangrijkste ➡️ die mand bevat alle ingrediënten die je nodig hebt om het recept van “Bretoense kreeft met aardappelespumante en pruimencompote” van Hap en Tap te maken. Zij baseerde zich hiervoor op een andere foodie die het van een sterrenchef haalde. Kan toch gewoon niet anders dan goed zijn?!

Ik veranderde twee kleine zaken. Voor de aardappelespuma heb ik wel de nodige espumafles in huis, maar de cartouche is op en ik vergat deze te kopen. Ik bereidde de aardappelpuree dus op dezelfde wijze, alleen maakte ik er een crème van a.d.h.v. mijn staafmixer. En de pruimencompote werd een abrikozen-nectarinecompote die ik haalde bij mijn favoriete lokale winkel La crèmerie de Linkebeek gelegen op de Oude Graanmarkt aan het St-Katelijneplein.

Zo ontstond dus deze Bretoense Kreeft met aardappelcrème en abrikoos-nectarinecompote. Smullen geblazen hoor!

1 reactie

Reacties zijn gesloten.