Brioche met avocadocrème en gerookte zalm

••• recept voor 1 toast •••

••• (voor)bereiding 10 minuten •••

Goed weer vraagt om een lekkere lunch. En graag één die snel op tafel komt en eenvoudig te maken is. Deze “brioche-toast” beantwoordt perfect aan de vereisten.

Vroeger lustte ik geen avocado. En nu… nu lik ik avacadocrème met mijn vinger uit de kom. Zalig !

 

 

INGREDIËNTEN

1 avocado

1/2 sjalot

1/2 rode chili peper

2 EL halfvolle verse kaas (Campina)

Peper, zout & piment d’espelette

150 gr fijngesneden gerookte zalm

Bieslook

1 snee briochebrood

 

RECEPT

Maak de avocadocrème. Verwijder de schil van de avocado. Haal de pit er uit. Snij in stukken en doe in de multihakker.

Schil de sjalot en snipper fijn. Was de rode chilipeper, verwijder de zaadjes en snij in fijne schijfjes.

Voeg de sjalot en de rode chilipeper bij de avocado. Doe er de halfvolle verse kaas bij. Kruid met peper, zout en piment d’espelette. Maak een smeuïge crème met de multihakker. Proeven en bijkruiden naar eigen smaak.

Smeer de avocadocrème op de snee brioche. Leg er de gerookte zalm bovenop. Nog wat kruiden met peper en afwerken met bieslook.

PS ik maakte mijn briochebrood zelf en voegde er rozijnen aan toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *