Broccoli pesto

Broccoli pesto

Een pesto op basis van broccoli, de perfecte dip tijdens het aperitieven.

Het feit dat ik een broccoli op overschot had én dat de nood aan zomer en zon momenteel heel hoog is, zorgde er voor dat ik deze broccoli pesto tevoorschijn toverde. Hij is lekker, nét dat tikkeltje anders dan een gewone, klassieke pesto. ‘t is in ieder geval voor de echte broccoli liefhebbers.

Broccoli pesto

Recipe by LizzylizzCourse: HapjesCuisine: Dipsauzen
Personen

4

personen

Probeer deze verrassend lekkere variant van een klassieke pesto. Met broccoli. Perfect om een gezouten aperitief-cracker in te dippen.

INGREDIËNTEN

  • 200 gr broccoli – 20 gram verse basilicum – 2 knoflooktenen

  • Sap van een halve limoen – 150 ml hazelnootolie

  • 50 gram zonnebloempitten – 75 gr gruyère kaas (fijn geraspt)

  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Voeg alle ingrediënten in je blender en blend tot een mooi geheel. Peper en zout toevoegen naargelang eigen smaak.
  • Werk af met extra zonnebloempitten en verse basilicum ter versiering.

Kanttekening

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x