Broccolisoep

Ingrediënten

  • Olijfolie met look
  • 1 kleine broccoli
  • 3 grote pijpajuinen (wit + groen) & 1 witte ui
  • 1 aardappel
  • 1 EL gedroogde marjolein
  • 1L groentebouillon
  • peper en zout
  • lichte culinaire room

Recept

Kuis de pijpajuin en de broccoli – snij beide in grove stukken. Schil de ui en de aardappel en  snij deze eveneens in stukken.

Stoof alles aan in de olijfolie met look. Bestrooi met de gedroogde marjolein en blus met de groentebouillon.

Laat een 20-tal minuten pruttelen en mix met de staafmixer. Afkruiden met peper en zout. Serveren met een scheutje lichte culinaire room.

Ik versierde met pompoenpitten, zwart sesamzaad en peterselie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *