Bruschetta met kerstomaten, verse basilicum en goeie olijfolie

Zomerse temperaturen vragen om een zomerse lunch. ‘T zijn bizarre tijden hoor. Wij zitten opnieuw binnen en bij gebrek aan terras of tuin, valt dit me vrij zwaar.

Bubbel of geen bubbel. Zijn het nu tien of eerder vijf personen. Doet er eigenlijk niet toe hier. Husbie is grote risicopatiënt gezien zijn hartfalen, chronische longziekte en diabetes. Dus bij ons enkel de hoogstnoodzakelijke verplaatsingen buitenshuis.

Snel even naar de lokale fruit- en groentewinkel bijvoorbeeld. Om deze heerlijke kerstomaten te kopen. Stokbrood van bij de bakker. Verse basilicum uit de eigen kruidentuin. En goeie olijfolie die is hier steeds aanwezig in huis.

Zo haal ik toch een beetje dat zonnetje in huis !

INGREDIËNTEN

Stokbrood

Een handvol kerstomaten

Een handvol verse basilicumblaadjes

Goeie olijfolie en een teentje knoflook

RECEPT

Verwarm de oven voor op 180 gr Celsius.

Snij dikke sneden van het stokbrood. Plet de knoflookteen en wrijf er mee over het brood. Grill deze zo’n 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Was de kerstomaten en snij ze in 2.

Was de verse basilicum en snij deze fijn.

Beleg het stokbrood met de tomaten en de basilicum. Overgiet met de olijfolie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *