Lizzylizzblog

Caesar salade

Een knapperige Caesar salade, daar gaan we voor op deze Maandag Campinadag! Ik gebruikte voor de Caesar dressing de zure room (30% vet) van Campina. Ik hou van zijn lichtzure, frisse toets en vind deze perfect passen in deze salade.

Er zijn heel wat recepten van deze klassieke salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen.

Caesar salade

Course: LunchCuisine: Salades
Personen

2

personen

De klassieker der klassiekers: de Caesar salade. Ik ging voor een “snelle” versie en gebruikte reeds klaargemaakte fijne plakjes kippefilet en croutons. De dressing maakte ik wel zelf. Omdat mijn leuze blijft: sauzen die je zelf maakt, smaken honderd keer beter! De Romeinse sla, die is van de partij. De kwarteleitjes, die ruilde ik in voor gewone eieren, gewoon omdat ik er nog een hele hoop in de frigo heb liggen. Laat het jullie smaken!

IngrediËNTEN

  • 2 stuks Romeinse sla

  • 150 gr fijne plakjes kippefilet (kant-en-klaar)

  • 2 hardgekookte eieren

  • Croutons (kant-en-klaar)

  • Smaakmakers: fijngesnipperde bieslook, Parmezaan schilfers

  • Voor de Caesar dressing: 2 ansjovisfilets, half teentje knoflook, halve citroen, 2 EL mayonaise, 2 EL zure room, 1 KL worcestersaus, draai van de pepermolen

BEREIDINGSWIJZE

  • Spoel de sla en dep deze droog. Snij in reepjes.
  • Kook de eieren (10 minuten), spoel af onder koud water en verwijder de schelp.
  • Maak de dressing: meng de geplette ansjovis met het sap van de halve citroen, voeg er wat zeste (= rasp de schil) bij en de fijn geperste knoflook. Meng de mayonaise met de zure room en roer er het ansjovis-mengsel onder. Voeg de Worcestersaus toe en kruid af met wat peper.
  • Verdeel de sla over een grote kom. Leg er de fijne plakjes kippefilet, de in schijfjes gesneden eieren en de croutons bij. Bestrooi met de Parmezaan schilfers en de bieslook. Werk af met de dressing.

KANTTEKENING

Laat hier een snelle reactie achter.