Ceviche van kabeljauwhaasje met een krokantje van Nicola aardappel

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 1,5u (koelkast) •••

INGREDIENTEN

1 aardappel Nicola

300 gr kabeljauwhaasje

4 limoenen

1/2 rode peper

1/2 rode ui

Een bos verse koriander

Peper en zout

Witte sesamzaadjes

Pijpajuin

Olijfolie

RECEPT

Haal verse vis in huis. Vraag de vishandelaar het kabeljauwhaasje in fijne sneetjes te snijden. Vis voor ceviche dient altijd super vers en zeker zonder graten te zijn.

Schil de rode ui en de aardappel.

Hak de verse koriander fijn.

Leg de vis in een kom en pers er de limoenen over uit.

Snij de rode peper en de rode ui in fijne reepjes en voeg deze toe. Kruid met peper en zout. Doe de fijngehakte koriander er bij en roer alles even om. Laat minstens 1,5u marineren in de frigo.

Snij de aardappel met behulp van een mandoline in ultra-fijne schijfjes. Opgelet voor de vingers! Velen hebben zich reeds laten vangen door deze mandoline en zijn een stukje vinger armer. Bak de schijfjes in olijfolie in een braadpan.

Rooster de sesamzaadjes zonder vetstof.

Snij de pijpajuin in stukjes.

Serveer de vis op de borden. Lepel er wat marinade over. Versier met wat rode ui, de geroosterde sesamzaadjes, de pijpajuin, enkele blaadjes koriander en het krokantje van de aardappel.

Klaar om te genieten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *