Lizzylizzblog

Cheesecake

De klassieke cheesecake, met speculoosbodem en frambozencoulis. Makkelijk te maken en smaakt nu eens altijd zie. Je kan er iedereen mee verleiden.

Ik gebruikte een taartvorm van 24cm diameter en we waren slechts met 4 personen om deze heerlijkheid op te eten. Zijn het grote eters of lag het aan deze yummy cheesecake? Ik zou zeggen, bak hem zelf en laat het me weten!

Ik gebruikte de volle verse kaas van Campina. Heerlijk smeuïg en perfect om een cheesecake mee te bakken. Hij kan trouwens ook gebruikt worden voor een no-bake cheesecake. Hij is multifunctioneel 😉

Cheesecake

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak en Koekjes
Personen

6

personen

De klassieke cheesecake, met speculoosbodem (I love it) en overgoten met frambozencoulis. Ja hoor, ik kom af en zet me neer om te genieten van dit heerlijk stukje gebak. One of my favourites. En niet alleen van mij, want de gasten smulden evenveel en ik hoorde regelmatig “mmm” door de kamer klinken.

IngrediËNTEN

  • 75 gr ongezouten roomboter en 150 gr fijngemalen speculoos

  • 1 vanillestokje, 150 gr fijne griessuiker en 600 gr verse volle kaas

  • 3 eieren + 3 extra eierdooiers + sap van een halve citroen

  • Afwerking: frambozencoulis (kant-en-klaar gekocht)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 130gr C

  • Smelt de boter op een zacht vuur en roer er de verbrokkelde speculoos onder. Bekleed de bodem van je taartvorm met bakpapier, giet er de boter-speculoos mengeling in en druk goed plat. Zorg er voor dat de bodem mooi egaal van vorm is. Zet even in de koelkast.
  • Snij het vanillestokje open en schraap er de vanillepuntjes uit. Meng deze tesamen met de verse volle kaas en de suiker. Roer de eieren en het extra eigeel los en roer dit voorzichtig onder het kaasmengsel. Voeg net voor het einde het sap van een halve citroen toe. Giet het cheesecake mengsel in de taartvorm.
  • Bekleed de bodem van de taartvorm aan de buitenkant met aluminiumfolie (beschermt tegen inlopend water), zet deze in een grote ovenschaal en kook water dat je in de schaal giet tot de taartvorm voor de helft onder water staat; opgelet, heet! Bak de cheesecake af in de oven gedurende 40 minuten. De cheesecake moet stevig aanvoelen, maar wel nog “blubberen” (lichtjes bewegen wanneer je schudt).
  • Haal de cheesecake uit de oven, laat een half uurtje afkoelen voordat je ze uit de taartvorm haalt. Zet ze nadien in de frigo om verder af te koelen.

KANTTEKENING