Lizzylizzblog

Chinese mie met groentjes en runderossenhaas Simmental

Naast mijn klassieke Belgische keuken, hou ik ook wel af en toe eens van die gerechten met Oosterse smaken. Ik krijg de smaak natuurlijk nooit zo goed als zij die de “genen” in hun bloed hebben zitten, maar met deze schotel kom ik toch aardig in de buurt, al zeg ik het zelf.

Ik testte voor de eerste maal de Chinese Mie van Soubry. Makkelijk klaar te maken. Leg de Chinese mie in kokend water, haal de pot van het vuur en laat 4 minuutjes garen, zo krijg je de perfecte eiernoedels. Zo worden ze ook genoemd. Gemaakt van tarwemeel en eieren, met een mooie zachtgele kleur.  

Wat heb je verder nodig voor 4 personen?

Groenten: 1 ui, 1 knoflookteen, 1wortel, 1 zoete puntpaprika (uiteraard kan je nog groenten toevoegen naar eigen keuze, zoveel je wil!)

Vlees: 400 gr runderossenhaas Simmental (andere soort biefstuk kan ook… of stukje kip of kalkoen) – snij in dunne sneetjes

Saus: meng alle ingrediënten

  • gember- en chilipoeder: 1 KL van elk
  • sojasaus: ik koos zoete sojasaus “ketjap saus” – 100 ml
  • oestersaus: 100 ml
  • rode wijnazijn: 50 ml
  • sesamolie: 10 ml
  • maïszetmeel: 1 Kl om het geheel wat te dikken

Hoe ga je te werk?

Bereid eerst de saus en de Chinese mie, zet beide even opzij.

Stoof de fijngesnipperde ui en de fijn geperste knoflookteen zachtjes aan in wat druivenpitolie. Kruid met het gember- en het chilipoeder en roer enkele malen om met een houten lepel zodat de kruidenmengeling goed verdeeld wordt.

Voeg de runderossenhaas toe tesamen met de schijfjes wortel en zoete puntpaprika. Leg er de Chinese mie bovenop en overgiet het geheel met de saus mengeling. Giet er nog wat extra water bij zodat alles mooi in de vloeistof ligt. Laat nog even pruttelen tot de saus de gewenste sausdikte krijgt.

Kruiden Mill&Mortar verkrijgbaar bij www.goodfoodshop.be (code Lizzylizzblog geeft je 10% korting)

Laat hier een snelle reactie achter.