Chocopasta

••• recept voor 1 potje •••

••• (voor)bereiding 10 minuten + 1 nacht in de frigo •••

INGREDIENTEN

100 ml culinaire room

100 gr fijne rietsuiker

100 gr chocolade

50 gr ongezouten roomboter (kamertemperatuur)

RECEPT

Verwarm de room met de fijne rietsuiker op een zacht vuurtje. Haal na een vijftal minuten van het vuur.

Breek de chocolade in stukken en voeg deze toe aan het roommengsel. Roer met een houten pollepel tot de chocolade volledig gesmolten is. Indien nodig zet je nog even op de plaat die je gebruikt had om de room en de suiker op te warmen.

Je kan oneindig combineren door allerlei verschillende chocolades uit te proberen. Ik ging hier voor een klassieke melkchocolade en een fondant versie. Zonder noten, maar die kunnen uiteraard ook: hazelnoten, walnoten,… je kiest maar!

Doe er de klontjes boter bij en roer tot je een glad mengsel bekomt. Giet dit in een afsluitbare pot en laat 1 nacht opstijven in de frigo.

Iemand een boterham met choco ?!

Laat het je smaken, liefs,

Lizzy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *