Lizzylizzblog

Chocoladetaart

Bakken op zondag, het blijft een traditie. En zeker als het weer wat tegenzit. Dan duiken we nogal snel die keuken in en slaan we aan het bakken. Wij hebben straks het verjaardagsfeestje – in beperkte kring- van Norberts kleindochter die 3 wordt. Buitenfeestje uiteraard, gelukkig is er een tent en een verwarmingselement voorzien 🙂

Maar eerst dus even snel een overheerlijke chocoladetaart bakken. Veruit het meest eenvoudige recept, veruit de beste chocoladetaart ooit die ik heb gegeten! Beperkt aantal ingrediënten en makkelijk te bereiden. Een win-win situatie dus! Met dank aan Jeroen De Pauw voor de inspiratie en het recept.

Zelf deze eenvoudige chocoladetaart maken?

Smelt 250gr boter, voeg 150gr fondant chocolade callets toe en meng alles onder elkaar.

Klop 4 eieren met 250gr suiker op.

Giet het chocolade-boter mengsel bij het ei-suiker mengsel en roer goed.

Voeg er 100gr gezeefde bloem aan toe en meng nogmaals alles onder elkaar.

Bekleed een springvorm van 28cm met bakpapier en stort het deeg er in.

Bak gedurende 30-35 minuten op een voorverwarmde oven van 170° Celsius (afhankelijk van type oven).

Afwerken met een chocolade ganache. Breng 100 ml volle room (Campina) aan de kook. Voeg 50gr ongezouten (hoeve)boter toe en laat deze smelten in de room. Ik voeg eveneens wat vanille-extract toe (enkele druppels). Breek 200gr fondant chocolade in stukken en giet er het warme boter-roommengsel over. Mengen tot je een mooie ganache bekomt.

Chocoladetaart afgewerkt met chocolade ganache

Laat hier een snelle reactie achter.