Lizzylizzblog

Clementine Cake

Dit weertje (en ook wel een beetje het TV programma Bake Off Vlaanderen) zet mij aan om de keuken in te duiken en te bakken. Helaas zijn mijn talenten niet zo verregaand als deze van de kandidaten, dus ik hou het bij eenvoudige recepten. Normaal gezien kan er dan weinig fout lopen. Normaal gezien zeg ik 😉

Op vraag van Anco (de hoofdsponsor van Bake Off Vlaanderen) een recept te bedenken met hun patisseriebloem, begon ik na te denken over wat ik uit mijn hoed zou toveren. Ik besloot zeer snel het bij een eenvoudige cake te houden. Een cake waaraan ik mijn eigen twist geef natuurlijk. Even surfen op het internet en wat opvalt, is dat er heel veel appel- en perencake wordt gebakken. Ik keek naar mijn fruitmand en zag clementines liggen. Voilà zie, laten we proberen een clementine cake te maken!

En ja hoor, ik ben geslaagd voor mijn test. Althans dat zegt de echtgenoot hier. Wil jij zelf oordelen? Wel dan ga je aan de bak moeten gaan: succes!

Clementine Cake

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Gebak & koekjes
Personen

8

personen

Zo goed bakken als de kandidaten van Bake Off Vlaanderen kan ik zeker niet. Maar een heerlijke clementine cake op tafel toveren, dat kan ik wel! Oordeel zelf en bak deze cake bij je thuis. Een goed uurtje en het smullen kan beginnen.

IngrediËNTEN

  • 200 gr ongezouten roomboter – 50 gr bruine suiker – 100 gr fijne kristalsuiker – 6 clementines (zeste + sap) – 3 eieren

  • 200 gr patisserie bloem (Anco) – 1 EL bakpoeder – 50 gr amandelmeel

  • Een scheutje melk en het sap van de clementines

BEREIDINGSWIJZE – VERWARM DE OVEN VOOR OP 180 gr C

  • Klop de boter en de suiker tot een glad mengsel. Voeg de zeste van de clementines toe. Klop er beetje bij beetje de geklutste eieren onder.
  • Spatel voorzichtig de bloem, het bakpoeder en de amandelmeel onder het mengsel. Voeg tenslotte het scheutje melk en het sap van de clementines toe.
  • Gebruik een cakevorm (+/- 12×25 cm) die je of invet met een bakspray of waarin je bakpapier legt. Giet het cakemengsel in de vorm. Laat een uurtje bakken in de oven. Kijk regelmatig eens met een prikker of de cake gebakken is.
  • Laat de cake afkoelen en snij in sneetjes.

KANTTEKENING

  • Volgende keer ga ik wat halfvolle roomkaas toevoegen en zien wat dat geeft. Ik vond de cake super van smaak, maar net dat tikkeltje te zwaar. Dus nog even uitzoeken hoe we dat gaan oplossen. Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.