Lizzylizzblog

Coquilles in kreeftenroomsaus

Het voorgerecht van jouw Kerstmenu: coquilles in een heerlijk sausje.

Traditiegetrouw vieren wij Kerstavond thuis, onder ons twee of met dichte vrienden, en stel ik zelf mijn menu samen. Dat is dus dit jaar niet anders. Ik ging opnieuw op zoek naar eenvoudige gerechten, boordevol smaak. Overdag maak ik mijn mise-en-plats zodat ik ‘s avonds zo min mogelijk in de keuken dien te staan en volop kan meegenieten van het feestgebeuren.

Het voorgerecht bestaat dit jaar uit gebakken coquilles in een kreeftenroomsaus. Afwerken doe ik met bladerdeegsterretjes, zeekraal en wat groene kruiden. Oogt mooi en smaakt lekker. Perfecte combi! Het is trouwens een heel licht voorgerecht, ideaal voor een avond als deze waar je een hele menu voor je neus ziet verschijnen. De saus en de bladerdeegsterretjes kun je op voorhand maken; het kort bakken van de zeekraal en de coquilles doe je op het moment zelf.

Coquilles in kreeftenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Visgerechten
Personen

4

personen

Elk jaar opnieuw een verassend eenvoudige Kerstmenu bedenken, daar hou ik van. Dit jaar kies ik als voorgerecht voor kort aangebakken coquilles in een kreeftenroomsaus, afgewerkt met bladerdeegsterretjes en zwarte sesamzaadjes, zeekraal en groene kruiden. Heerlijk genieten dit!

INGREDIËNTEN

  • Bladerdeegsterretjes: 1 rol bladerdeeg – 1 ei – zwarte sesamzaadjes

  • Kreeftenroomsaus: 300 ml kreeftenfond, 300 ml volle room, 150 gr ongezouten roomboter (klontjes), peper en zout

  • 2 coquilles per persoon – ongezouten roomboter – peper – snuifje piment d’Espelette – zeekraal

  • Afwerking: zeekraal en groene (tuin)kruiden (mix)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200°C

  • Rol de bladerdeeg uit en steek er met een “vormpje” sterren uit. Leg de sterren op bakpapier en borstel ze even in met het geklutste ei. Bestrooi met de zwarte sesamzaadjes. Bak de sterren gedurende 10-15 minuten; hou ze in het oog dat ze niet verbranden.
  • Breng de kreeftenfond aan de kook en laat even inkoken. Voeg vervolgens de room toe en laat opnieuw even inkoken. Voeg de boter al roerend toe en laat de saus nog even op het vuur pruttelen zodat je de juiste sausdikte bekomt. Afkruiden met peper en zout naargelang je smaak.
  • Verhit boter in een braadpan en bak kort de zeekraal aan. Haal deze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Vervolgens bak ik in dezelfde pan de coquilles 1 à 2 minuten langs beide zijden. Kruiden doe ik met peper en wat piment d’Espelette.
  • Lepel de saus in je bord. Leg er twee coquilles bovenop. Versier met de zeekraal en de groene kruiden. Ik koos voor een mix. Vind je die niet, kies dan waterkers, gaat er ook prima bij. Nog wat bladerdeegsterretjes langs de zijkant en ik verkruimel er één over het gerecht om te versieren. Smakelijk!

Kanttekening

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.