Bouillon van gamba’s

Je kent ze wel hé, gamba’s zijn die garnalen met kop en staart nog aan. Dus niet de scampi’s of garnaalstaarten waarmee ze vaak verward worden. Maar de beestjes met nog alles op en aan 😜

Sinds een paar dagen ben ik mijn recept van scampi diabolique wat aan het wijzigen. Ik wil een iet-wat-spicy gamba variant maken.

De kruiden die heb ik al gekozen. De saus die smaakt al zoals het hoort.

Maar ik slaag er niet in om het gerecht mooi op beeld vast te leggen. Fotoserie 1 was met te weinig zichtbare gamba’s, ook waren ze reeds gepeld. Fotoserie 2 was dan wel met voldoende gamba’s , met staart nog aan, maar nog steeds komen ze niet uit zoals ik wil.

Ik blijf dus proberen! Ik wil en zal een mooie foto maken. Watch me 😜

Ondertussen zit ik met een hele hoop schalen en koppen van gamba’s en maakte ik daar bouillon mee. Perfect om in te vriezen en nadien een heerlijke saus mee te maken. Met boter of met room. Beide zijn om vingers van af te likken!

 

••• recept voor 1,5 L bouillon •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 30 minuten •••

 

INGREDIËNTEN

Bakboter

1 ajuin & 1 wortel

Schalen en koppen van 500 gr gamba’s

1 EL tomatenpuree

Een handvol platte peterselie & 1 laurierblad

1 EL Jalapeño Chili vlokken (Mill&Mortar) (medium heet)

2 L water

 

RECEPT

Schil de ajuin en snipper fijn. Schil de wortel en snij in dunne schijfjes. 

Smelt de bakboter op een zacht vuur. Stoof er de ui en de wortel in aan.

Voeg de gamba-schalen-koppen en de eetlepel tomatenpuree toe. Roer enkele malen om met een houten lepel. Doe er de peterselie en het laurierblad bij. Kruid met de chili vlokken.

Voeg het water toe en laat 30 minuten doorkoken (met het deksel op de pot).

Haal van het vuur en mix heel even kort in de pot. Giet de bouillon vervolgens door een puntzeef zodat je de pure vloeistof overhoudt. Gebruik potten/flessen die je onmiddellijk kan afsluiten en een nachtje kan laten afkoelen in de frigo. De volgende dag is de bouillon gebruiksklaar, maar je kan ze ook in de diepvriezer bewaren. Ik vries ze in in porties van 250 ml.

coulis van gamba's

2 reacties

Reacties zijn gesloten.