Coulis van Kreeft

Het fijne aan kreeft is niet alleen de smaak, maar ook het feit dat je na het verorberen van deze zaligheid, met het karkas een coulis van kreeft kan maken. Je geniet dus niet 1x maar 2x van je kreeft!

De coulis zit vol smaak waarmee je later gerechten naar een hoger niveau kan tillen. Met deze coulis ga je immers yummy sauzen maken voor bij vis- en pastagerechten. En je kan deze perfect invriezen. Dus waar wacht je nog op?

°°° recept voor 1,5 L coulis °°°

°°° voorbereiding 10 minuten, bereiding 30 minuten °°°

INGREDIËNTEN

Het karkas van 1 kreeft

1 sjalot en 1 ui

1 rode paprika en 1 witte selderstengel

1 knoflookteen

2 EL tomatenpuree

1 laurierblad

Gedroogde kruiden 1 theelepel Mermaid’s bite, Jalapeño Chili & piment d’espelette (Mill&Mortar) – de Mermaid’s bite is op basis van groene venkel, koriander en drie soorten zeewier en heeft toetsen van munt en citrus, plus wat chili

100 ml whisky

500 ml visfond

Peper

Olijfolie

 

RECEPT

Schil de sjalot en ui, snij beide in brunoise. Kuis de rode paprika en snij in reepjes. Schil de selder met de dunschiller en snij in stukken. Pel de knoflook en pers fijn.

Stoof de sjalot, ui, look, rode paprika en selder zachtjes aan in olijfolie en voeg de tomatenpuree toe. Roer enkele malen om met een houten lepel. Voeg het laurierblad en de gedroogde kruiden toe. Leg het karkas van de kreeft er boven op.

Blus met de whisky en giet er de visfond bij. Leng aan met water tot de kreeft volledig onder staat. Laat 30 minuten pruttelen. Verwijder af en toe het schuim dat zich bovenop de coulis vormt, gebruik hiervoor een schuimspaan.

Giet het geheel door een puntzeef zodat je de pure coulis overhoudt. Laat afkoelen en vervolgens een nacht trekken in de koelkast.

Ziezo… Gebruiksklaar (ik zeg je dat je daar onmiddellijk een saus mee wil maken 😜) maar je kan deze ook invriezen in de diepvries. Dan heb je altijd wat coulis klaarzitten voor op die dagen als het snel moet gaan.

 

 

2 reacties

  1. […] kreeft. Ik kocht hiervoor geen volledige kreeft maar twee kreeftepoten. In de diepvries had ik nog coulis van kreeft zitten (zie recept), die coulis gebruikte ik als basis voor de kreeftenbotersaus. Heb je die niet […]

Reacties zijn gesloten.