Crème Brûlée

••• recept voor 4 potjes •••

••• voorbereiden 5 minuten, bereiden 60 minuten •••

INGREDIENTEN

2,5 dl room

2,5 dl melk

150 gr crème d’isigny

12 eierdooiers

1 vanillestok

2 EL fijne kristalsuiker

2 EL bruine suiker

RECEPT

Verwarm de oven voor op 110 graden Celsius.

Snij de vanillestok overlangs en schraap met een mespunt de zaadjes los.

Alle ingrediënten goed mengen en in potjes gieten.

Au bain-marie” laten garen in de oven. De potjes dus in een schaal met water plaatsen. Minstens 1 uur. Je kan zien of de crème stevig genoeg is door even aan een potje te schudden.

Laten afkoelen en afbranden met de mengeling van de suikers. Hiervoor gebruik je best zo’n klein gasbrandertje. De suiker moet smelten en bruinen, niet verbranden!

Njammie hé

Lizzy x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *