Croque met avocadocrème en truffelmayonnaise

••• recept voor 2 stuks •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 10 minuten •••

Ik ontwierp dit recept voor Maredsous Kazen. Een croque-ske is één van mijn favoriete lunches, maar ditmaal wou ik er een tevoorschijn toveren met een ietwat andere smakencombinatie. Hier komt ie dan!

INGREDIËNTEN

4 sneetjes bruin brood

2 EL truffelmayonnaise

4 schellen Parmaham

4 sneetjes Maredsous Tradition

Bakboter

Voor de avocadocrème:

1 avocado

2 EL Griekse yoghurt

Peper en zout

Piment d’espelette

RECEPT

Snij de korsten van de boterhammen en smeer de buitenzijde in met de truffelmayonnaise.

Maak nu de avocadocrème. Verwijder de schil en de pit. Doe het vruchtvlees in een multihakker. De Griekse yoghurt er bij, kruiden met peper, zout en piment d’espelette en hakken maar. Je krijgt een smeuïge avocadocrème die je zelf kan bijkruiden naar eigen smaak.

Beleg de binnenzijde van de boterham met parmaham, Maredsous kaas en wat avocadocrème.

Boterham dicht en nu bakken in de pan in wat bakboter. Zorg er voor dat beide zijden mooi goudbruin gebakken zijn en dat de binnenzijde lekker gesmolten is.

Benieuwd wat jullie vinden van deze croque? Ga jij ook aan de slag?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *