Lizzylizzblog

Croutons

Ik probeer zo weinig mogelijk voedsel weg te smijten. Met een overschot van groenten maak ik soep, met de korsten van boterhammen (ik maakte croque-monsieur deze middag) tover ik croutons tevoorschijn.

Ik gebruik Zaatar kruiden (Mill&Mortar).

Tijm, oregano en marjolein geven de blend een kruidige smaak terwijl de sumak zorgt voor een aangenaam zuurtje. Geroosterde sesamzaden geven het geheel een nootachtige smaak. Ik vind Zaatar super passen bij croutons.

Hoe ga je te werk?

Snij de korsten in blokjes.

Verhit geklaarde boter in een braadpan en bak de croutons krokant.

Kruiden met peper, zout en Zaatar. Regelmatig even opschudden.

De geklaarde boter zorgt er voor dat de korstjes niet “zwart” aanbranden, ze is immers bestand tegen hoge temperaturen. Gebruik voldoende boter, desnoods voeg je wat toe tijdens het bakken.

 

 

Croutons

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *