Lizzylizzblog

Cups met banketbakkersroom en rode vruchten

Ik wandelde dit weekend rustig door onze buurt en passeerde een broodwinkel waar ik af en toe eens halt hou. In de vitrine zag ik een soort “cups” liggen die gemaakt zijn zoals de hoorntjes die we kennen als we een ijsje eten. Deze cups zijn op dezelfde manier bereid en hebben een lekkere krokante koekjesstructuur, alleen is de vorm verschillend. Het zijn kleine kuipjes die je kan opvullen, logischerwijze met bollen vers gedraaid ijs. En dat kwam nu ook nog eens goed uit, want ik was nog op zoek naar een nieuw recept voor Campina. Jullie weten ondertussen dat op maandag het thema #maandagcampinadag van de partij is en ik had voor deze week nog niets ingepland.

Ik kocht er een aantal om mee naar huis te nemen en toonde ze aan de echtgenoot. Ik die dacht dat hij onmiddellijk ging zeggen “oh ga je vers ijs maken”, keek hem even vreemd aan wanneer hij zei “ga je die opvullen met die lekkere gele crème van jou”. En waarom niet ging het door mijn hoofd!

Het zijn dus kuipjes met banketbakkersroom geworden die ik afwerkte met vers rood fruit, wat blauwe bessen en poedersuiker. Ik vind ze leuk als tussendoortje, of als afsluiter van een menu die je thuis serveert voor vrienden en/of familie. En weet je wat, ‘t s eens iets anders 😉 Groot voordeel, je hoeft niet echt over grote bakkunsten te beschikken; je koopt de koekjes, je maakt de banketbakkersroom en je versiert met vers fruit. Easy genoeg, nee?

Cups met banketbakkersroom en rode vruchten

Course: DessertCuisine: Pudding en crèmes

1 L banketbakkersroom

Er gaat niets boven echte, zelfgemaakte banketbakkersroom. Veel lekkerder dan de gele crème die je voorgeschoteld krijgt tussen de meeste ontbijtkoeken. Begrijpelijk, want het is een iets duurder en intensiever werk dan gewone pudding maken. En dat kan je veel makkelijker als je het in kleine hoeveelheden maakt. Ga jij deze ook eens maken?

IngrediËNTEN

 • 80 gr maïzena

 • 200 gr suiker en 8 eierdooiers

 • 1 vanillestok

 • 1 L volle melk (Campina)

BEREIDINGSWIJZE

 • Snij de vanillestok doormidden en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Kook de melk met de doorgesneden vanillestok en de zaadjes.
 • Klop de eierdooiers samen met de suiker tot een Ruban d.i. een witte, luchtige massa.
  Meng er vervolgens de maïzena onder en giet er al roerend de kokende melk over.
 • Verwijder de vanillestok en breng opnieuw al roerend aan de kook. Zodra er “luchtbelletjes” naar boven komen en je een soort van pudding hebt bekomen, mag je de banketbakkersroom van het vuur halen. Bedek met vers huishoudfolie (zo vermijd je dat er een “velletje” op je banketbakkersroom wordt gevormd) en laat een half uurtje afkoelen in de frigo.
 • Lepel de banketbakkersroom in de cups, versier met rode vruchten en blauwe bessen en werk af met wat poedersuiker.

KANTTEKENING

 • Ik waarschuw jullie… eens je deze banketbakkersroom zelf hebt gemaakt, wil je nooit geen andere meer! Lizzy x

Gerelateerde recepten