Curry-Kurkuma ballekes

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

350 gr kalfsgehakt

2 EL curry

1 EL kurkuma

Peper en zout

100 ml kalfsfonds

200 ml culinaire room

Olijfolie

RECEPT

Meng het gehakt met de curry en de kurkuma. Kruid met peper en zout. Rol ballekes van dezelfde grootte.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuurtje. Bruin de ballekes langs alle kanten.

Blus met de kalfsfonds en laat wat pruttelen. Wanneer de fonds 1/3 verdampt is, voeg dan de culinaire room toe.

Nog wat kurkuma er bij (geeft de mooie gele kleur) en je mag de saus laten indikken tot de gewenste sausdikte.

Ik serveerde deze curry-kurkuma ballekes met bruine rijst en werkte de schotel af met fijngesnipperde pijpajuin en zwarte sesamzaadjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *