Currysoep op Thaïse wijze

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 25 minuten •••

INGREDIENTEN

2 ajuinen

1 grote teen knoflook

1 EL currypoeder

1 Jonagold en 1 Granny Smith appel

2 tomaten

Kruiden: 2 stengels citroengras, 1 stuk gember, een 10-tal verse koriandertakjes

2 mini groene pepertjes

1 limoen

250 gr kokosroom

200 ml room

600 ml kippenfonds

Olijfolie

RECEPT

Schil de ajuinen en snij deze in fijne schijfjes. Pel de knoflook en pers deze fijn.

Schil de appels en snij deze in blokjes. Snij de tomaten in grove stukken.

Schil de gember. Snij de groene pepertjes overlangs in 2 en verwijder de zaadlijsten. Snij ze vervolgens in fijne reepjes.

Stoof de ajuinen en de knoflook zachtjes aan op een matig vuur. Voeg de eetlepel currypoeder toe en de appelblokjes. Roer enkele malen met een houten lepel. Laat een paar minuten stoven.

Nu mogen de tomaten en de kruiden er bij. Opnieuw een aantal keer omroeren met een houten lepel.

Giet er tenslotte de kokosroom, de gewone room en de kippenfonds bij.

Laat 25 minuten zachtjes sudderen.

Verwijder het citroengras en mix de soep fijn. Giet ze door een puntzeef. Ze is nu helemaal klaar om opgesmuld te worden!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *