Lizzylizzblog

De IXINA keukentrends 2022

De nieuwe keukentrends ontdekken en tegelijkertijd kunnen proeven van ongelooflijk lekker eten, bereid door de IXINA Ambassadeurs David Martin ** (La Paix) en Filip Claeys ** (De Jonckman), dat vat mijn avond van toen samen.

Ik werd namelijk begin Januari uitgenodigd bij IXINA Drogenbos. Na een warm onthaal, mochten we dadelijk van een cocktail, gemaakt door Les Mixologistes, sippen. Een mooi show-ke kan er altijd bij. Ik koos voor een cocktail op basis van bruine rum. Een schijfje limoen werd gebrand. Een kaneelstokje toegevoegd. Ik keek en ik genoot. Dat begon daar goed!

Keukentrends 2022

Maar laten we ons eerst concentreren op die nieuwe keukentrends 2022. Een nieuwe keuken kiezen is altijd een grote stap in je leven. Daar denk je over na, dat doe je niet hals over kop. Eerst ga je zelf op zoek naar inspiratie en bereid je jouw project voor. Welke stijl past in jouw huis? Welke kleuren zie je graag? Hoe functioneel dient je keuken te zijn? Welke toestellen gebruik je vaak? Vervolgens maak je een afspraak met een adviseur en dan begint het concrete werk.

Bij IXINA wordt er “op maat” gewerkt. Verschillende modellen, verschillende afwerkingsmogelijkheden qua materiaal en keukentoestellen,… noem maar op. Meer en meer brengen we tijd door in onze keuken; meer en meer gebruiken we onze keuken als plek om samen te komen, samen te genieten, met vrienden en familie. “Naturel” is het sleutelwoord om te onthouden voor de keukentrends 2022. Alsook ruwe materialen zoals drijfhout en natuurlijke kleuren zoals groen, blauw en grijs. Maar er is meer!

De 6 keukentrends 2022

 • Trend 1: kleurrijke keuken – met een sterke persoonlijkheid. Knalkleuren, op de muren of in je decor. En durven kiezen voor contrast.
 • Trend 2: tijdloze keuken – de must-have voor eeuwige twijfelaars. Praktisch, trendy, sober en duurzaam. Tinten zoals wit en crème. Natuurlijke materialen zoals hout of marmer.
 • Trend 3: Bohemien-trendy keuken – met natuurlijke materialen en warme kleuren. Je waant je in het buitenland met materialen zoals riet, stro, hout en tegelpatronen.
 • Trend 4: eigentijdse keuken – strak, modern en elegant. Zonder handgrepen voor pure lijnen en met gesloten kasten voor een harmonieuze esthetiek. Kleuren als zwart (!), grijs, wit en marmer.
 • Trend 5: gemoderniseerde authentieke keuken – voor iemand die houdt van een vintage look maar tegelijkertijd ook met beide voeten in de moderne wereld staat.
 • Trend 6: industriële keuken – een combinatie van ruwe baksteen met modern glaswerk. Het doet denken aan een New Yorkse loft.

Er is voor ieders wat wils! Ik twijfel er geen seconde aan dat jij zeker en vast die keuken samenstelt die bij jou past. Waar ik voor te vinden was: deze prachtige keuken in velvet kleur gecombineerd met zwarte inbouwkeukentoestellen. Strak en elegant. Zo heb ik het graag. Ook de ingebouwde inductieplaten en het in lichte tinten afgewerkte keukenblad toverden glinstertjes in mijn ogen. Rondom rond kan je op hoge barkrukken zitten, vind ik zo gezellig. Ik ben aan het koken, jij zit bij mij en ondertussen genieten we samen van een heerlijk glaasje wijn. Zie je het al voor je?

Culinaire hapjes

Op naar de gerechtjes die we geserveerd kregen. TOP gerechten zeg dat wel. Maar dat kan ook niet anders als niemand minder dan twee 2* Michelin Chefs je de gerechten bereiden. Twee gekende gezichten, niet alleen van hun respectievelijk 2* restaurant, maar ook ken je ze zeker en vast als de gezichten van de IXINA Ambassadeurs.

David Martin ** (La Paix) verzorgde de voor/hoofdgerechten. Filip Claeys ** (De Jonckman) was dan weer verantwoordelijk voor het dessert. Kijk eens aan wat een prachtstukjes! De smaken waren juist perfect gebalanceerd en deze gerechten zijn gewoonweg in één woord te omschrijven: “subliem”.

 • Voorgerecht 1_vis: koolraap – tataki hamashi – boekweitnoedels met limoen – knapperige sesamgroenten
 • Voorgerecht 2_vis: citroen – tartaar van zeebrasem – courgette crème – munt
 • Hoofdgerecht 1_vis: cannelé van krab – koffie – eekhoorntjesbrood
 • Hoofdgerecht 2_vlees: kalfswangetjes – op lage temperatuur gegaard – polenta – verse maïs – Belper
 • Dessert 1_chocolade: chocolade millefeuille – gezouten karamel – gember – oranjebloesem
 • Dessert 2_chocolade: Sigaar De Jonckman

Laten we zeggen dat we hier het nieuwe jaar perfect ingezet hebben en met volle teugen klaar zijn voor wat komt. Een nieuwe keuken is een droom voor mij. We zien wel wat er verder van komt 🙂 Heb je vragen over dit artikel? Aarzel dan niet een reactie achter te laten in de commentaarzone.

Laat hier een snelle reactie achter.