Lizzylizzblog

De meest eenvoudige appeltaart ooit

Waarschijnlijk één van de meest klassieke desserts die geserveerd worden in de Belgische huiskamers. Appeltaart, appelcake, appelflap,… noem maar op, met appels wordt er heel wat afgebakken in ons landje.

Het appelseizoen loopt eigenlijk van September t.e.m. Maart, maar je ziet ze inderdaad op elk moment liggen in de grootwarenhuizen en bij de lokale handelaars. Ik kreeg vorige week een hele grote zak appels van een collega die een appelboomgaard thuis heeft. Ze had er zodanig veel dat ze besloot om ze te verdelen onder haar collega’s. Daarmee ging ik dus aan de slag en bakte ik enkele van deze appeltaarten voor op de werkvloer. Of ze gesmuld hebben? Haha wat denk je zelf?

Enkele appeltips

Appels zijn zeer gevoelig aan “stoten” en krijgen snel “bruine” plekken. Zorg er dus voor dat als je ze koopt, ze mooi egaal zijn en je ze op een veilige (lees stootvrije) manier kan vervoeren. Bewaren doe ik in de koelkast, in de groeten/fruitbak onderaan. Ik gebruik ze zowel in warme als in koude bereidingen. En de alom gekende tip wanneer je ze koud bereidt: sprenkel er wat citroensap over, zodat ze niet te snel verkleuren.

Wat heb je nodig om deze appeltaart te maken?

1 rol bladerdeeg

1 pot appelmoes

Wat bruine suiker

3 appels & wat citroensap

1 losgeklopt ei

Poedersuiker

Hoe ga je te werk?

Een eenvoudig 5-stappenplan

  1. Was de appels, verwijder het klokhuis en schil ze in schijfjes – besprenkel met het citroensap
  2. Bekleed jouw bakvorm met bakpapier en druk er het bladerdeeg goed in aan – prik in de bodem gaatjes met een vork
  3. Bestrijk met eigeel – bestrooi met bruine suiker – lepel er de appelmoes op
  4. Schik de appelschijfjes in de appelmoes
  5. Bak de appeltaart gedurende een half uur in een voorverwarmde oven van 170°C.

Laat de taart afkoelen en bestrooi met poedersuiker alvorens te serveren. Voor de echte lekkerbekken: dit stukje appeltaart past perfect met een bolletje ijs, of wat slagroom, of beide 🙂

De meest eenvoudige appeltaart ooit

Laat hier een snelle reactie achter.