Lizzylizzblog

Dulce de Leche Cheesecake

Vrijdagavond mochten we onze voeten onder tafel schuiven. De plaats van gebeuren: Tigermilk in de Baljuwstraat te Brussel (Elsene).

Ze vroegen mij hun menu te gaan proeven en de sfeer in het restaurant te gaan opsnuiven. En we gingen niet alleen, samen op stap met de vriendjes Stefaan (BlogVivant) en Wim. Of het een geslaagde avond werd? Lees maar even verder…

De eerste indruk, daar vertrouw ik altijd op

Klokslag 19u arriveerden we. Een van de eersten, dus ik had de tijd even rustig rond te kijken, met oog voor detail. Mijn eerste indruk? De sfeer zit goed. De inrichting is leuk. Het personeel ontvangt je vriendelijk. Ik voelde me welkom. Gelukkig trok ik snel wat plaatjes want al gauw bleek dat deze plek een felbegeerde plek is op vrijdagavond. Alle tafels bezet, iedereen druk in de weer. Je kan kiezen uit alleenstaande ronde tafeltjes (met wit gemarmerd blad) of de grotere rechthoekige houten tafels. Waar je bijvoorbeeld met 2×4 gaat zitten. Daar kozen wij voor.

First things first, een aperitiefke

Een tiental cocktails worden aangeboden. Wat ik er persoonlijk leuk aan vind, is dat ze naast de naam en de beschrijving van de cocktail er ook het type glas hebben naast getekend. Zalig dat je weet uit welk glas je gaat sippen.

We zijn met vier en kozen dan ook vier verschillende cocktails. Kunnen we even vergelijken, das altijd handig meegenomen. Stefaan en Wim gingen voor de “Passion In Tulum” en de “Bellini Social Club“, Norbert en ik voor de “Lady Coco Cabana” en de “Verbena Sour” :

  • Passion In Tulum: gekruide bruine rum, limoen, passievrucht, munt, wit bier en spuitwater (smaakt zuur);
  • Bellini Social Club: perzikpuree, vlierbloesemsiroop, Prosecco en spuitwater (smaakt zoet);
  • Lady Coco Cabana: gekruide rum, kokoslikeur, limoen, appelsap, Lady Grey thee (verfrissende smaak);
  • Verbena Sour: met verbena doordrenkte gin, Yuru puree, rietsuiker en limoen (smaakt zuur)

Tigermilk is een Mexicaans georiënteerde keuken

Wist je trouwens dat de naam “tijgermelk” komt van de mengeling die “ceviche” (hun nationale plat) die typische heldere en pittige smaak geeft? Het is een mix van limoensap, chili, rode ui, zout en verse vis. Wij besloten onze cocktail te laten vergezellen van een portie Nachos. De alom bekende tortilla maïs chips afgewerkt met guacamole, een kaasdip en verse koriander (die deed ik er trouwens af, want “as you know” team zeep hier hé).

Iets meer over de menukaart. 

Vis, vlees of vegetarisch, op basis van deze keuze ga je beslissen.

We namen sowieso de Taco’s (3 verschillende soorten) als side dish: de versie met kip met pindanoten en een spicy mayonaise, de versie met zoete aardappel en de versie met pulled pork en een mengeling van huiskruiden. Lekker pittig!

Norbert koos de “costillas de la madre” – dit zijn ribbekes (fijn van smaak!) en wij drie gingen voor de “Pollo cheeseburger” (kipburger). Het mag gezegd worden, deze was goed, echt goed. Niet te groot, niet te klein, goed belegd met zachte kippefilet, zoete mayonaise, cheddar kaas, gepekelde rode ui en jonge slablaadjes. We kregen er krieltjes en zoete aardappelwedges bij geserveerd. Zeer smaakvol! Een flesje witte Chardonnay maakte het compleet.

Het was heel druk en je moest even wachten op het eten. Maar dit werd goedgemaakt door de ambiance die er heerste en de vriendelijke bediening die we kregen. Afsluiten deden we met de fameuze “Dulce de Leche cheesecake” mmm! Zwaar bommeke hoor. Amai, we deelden een stuk met twee. En dat was meer dan genoeg.

Ik kan dit bezoeken samenvatten als een gezellige avond, met lekker eten dat prijs-kwalitatief heel correct is. Je bent geen fortuin kwijt en je hebt gesmuld. Perfect om een vrijdagavond zo door te brengen.

Dank je Stefaan en Wim voor het leuke gezelschap. Dank je Tigermilk dat wij jullie menu mochten komen proeven. We hebben genoten!

PS er is ook een heel grote bar met een serieus aantal verschillende dranken 👌

1 reactie

Reacties zijn gesloten.