Lizzylizzblog

Een niet-zo-klassieke chocolade mousse

Laten we eens zot doen en in plaats van fondant chocolade een mousse maken door karamel chocolade callets te combineren met melk chocolade callets, in een verhouding van 50-50. Moet lukken zeg ik. Verder zijn er weinig ingrediënten nodig, eitjes en room. Volle room of course, wat had je gedacht?

Klaar om zelf aan de slag te gaan en deze karamel-melk chocolade mousse uit te proberen? Ik ga je waarschuwen, ‘t is verslavend, serieus verslavend. Een kommetje volstaat hoor, maar het is o-zo-moeilijk om je niet te laten verleiden een tweede kommetje ter hand te nemen en helemaal tot de bodem uit te likken.

Een niet-zo-klassieke chocolade mousse

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Mousse Pudding en Crème
Personen

4

personen

Een lekkere chocolade mousse op basis van karamel chocolade en melk chocolade… en volle room natuurlijk. Dat kan niet anders dan smaken. En wat denk je, zelf ook eens maken? Opgepast hé, ‘t is verslavend lekker!

IngrediËNTEN

  • 100gr karamel chocolade en 100gr melk chocolade – een klein beetje volle melk

  • 5 eieren waarvan we 1 eierdooier gebruiken en 4 eiwitten

  • Een flesje volle room (33% vet)

  • Smaakmakers: bruine rum en poedersuiker
    Afwerking: fondant chocolade schilfers

BEREIDINGSWIJZE

  • Smelt de chocolade au bain-marie samen met de melk
  • Meng het eigeel met de bruine rum en het poedersuiker (2 EL) – giet hier de gesmolten chocolade voorzichtig bij en roer goed om
  • Klop de eiwitten en de room afzonderlijk op a.d.h.v. een keukenrobot
  • Spatel de opgeklopte room en het opgeklopt eiwit voorzichtig onder het chocolademengsel. Serveer in kommetjes en laat een nachtje opstijven in de koelkast. Ik werkte, net voor het serveren, af met nog wat fondantschilfers.

KANTTEKENING

  • Gerecht ontworpen voor Campina (samenwerking)

Laat hier een snelle reactie achter.