Lizzylizzblog

Enchilada’s met kip

Opgerolde, gevulde tortilla’s … mmm !

Stukje kipfilet gebakken in olijfolie en rijkelijk bestrooid met Tex-Mex kruiden. Saus op basis van tomaat en rode paprika. Tortilla’s vullen en oprollen. Bestrooien met geraspte kaas en hup de oven in.

Serveren met mini-tomaten en toefjes zelfgemaakte avocado-crème op basis van de halfvolle verse kaas van Campina. Wat eetbare bloemen om het plaatje mooi in te kleuren. Met deze snelle ovenschotel verleid je iedereen aan tafel!

 

°°° recept voor 4 stuks °°°

°°° voorbereiding 10 minuten, bereiding 30 minuten °°°

 

INGREDIËNTEN

4 tortilla’s (wraps)

1 grote kipfilet

Tex-Mex kruiden

150 gr geraspte kaas

 

Voor de paprikasaus

olijfolie

1 sjalot

1 rode en 1 groen paprika

Tomaten passata (340 gr)

Kruiden: 1 KL paprikapoeder, peper en zout

 

Voor de avocado-crème

1 avocado

1/2 sjalot

1/2 rode chili peper

2 EL halfvolle verse kaas (Campina)

Peper, zout & piment d’espelette

 

Voor de afwerking

Een handvol mini-tomaten

Wat eetbare bloemen

 

RECEPT

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Maak de paprikasaus

  • Schil de sjalot en snipper fijn. Was de paprika’s en snij in brunoise. Verwarm de olijfolie op een zacht vuur en stoof er zachtjes de fijngesnipperde sjalot in aan. Voeg er de paprikablokjes aan toe en roer enkel malen om met een houten lepel. Kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Overgiet met de tomaten passata en laat een 20-tal minuten pruttelen tot je de gewenste sausdikte hebt.

Maak de avocado-crème

  • Snij de avocado in twee en haal het vruchtvlees er uit. Schil de halve sjalot en snipper fijn. Snij de halve rode chili peper in fijne ringetjes. Doe de avocado samen met de fijngesnipperde sjalot en de rode chili peper in de mengkom van jouw multi-hakker. Doe er de halfvolle verse kaas bij en meng tot een smeuïge crème. Naar je eigen zin, voeg je nog wat extra halfvolle verse kaas toe en ga je kruiden met peper, zout en piment d’espelette.

Bak de kip

  • Snij de kipfilet in 4 gelijke stukken. Verwarm wat olijfolie op een zacht vuur. Bruin de kipfilet aan langs alle zijden. Kruide rijkelijk met de Tex-Mex kruiden.

Bereid de ovenschotel

  • Wrijf een ovenschotel in met olijfolie. Plooi de tortilla’s mooi samen zodat je 4 “kuipjes” hebt. Bedoeling is dus de paprikasaus hierop te lepelen. Daar bovenop komt de kipfilet. Strooi geraspte kaas over de schotel. Tien minuten in de voorverwarmde oven zodat je een mooi korstje krijgt.

Afwerken met gehalveerde mini-tomaten, toefjes avocado-crème en de eetbare bloemen. Kijk eens aan wat een kleurrijke ovenschotel je hier op tafel hebt getoverd!

 

 

 

 

Laat hier een snelle reactie achter.