Lizzylizzblog

Fettuccine Driekazen en Ham

Maandag Campinadag, het blijft een leuke uitdaging om wekelijks met een nieuw recept te komen. Het meest gebruikte Campina product bij Lizzylizzblog? Dat is zonder twijfel de lichte culinaire room (20%). Vandaag ga ik echter resoluut voor de melk! Opgehaald bij Belgische boeren die zorg dragen voor dier en natuur. Wist je trouwens dat de koeien die de Campina melk leveren minimaal 120 dagen per jaar buiten in de weide staan en dit minstens 6u per dag?

De pasta van vandaag wordt vergezeld van een kaassaus gemaakt van drie soorten kaas en op basis van de halfvolle weidemelk. Deze melk is bovendien verpakt in een duurzame verpakking en draagt zo bij tot vermindering van CO2 uitstoot. Dat is mooi meegenomen!

Tijd nu om de focus te leggen op de fettuccine met driekazen en ham. Een mooie variant op de traditionele macaroni ham en kaas. Met nét dat tikkeltje extra smaak door drie verschillende kazen te gebruiken: Mozzarella, Emmentaler en Gruyère. En de ham? Ik vroeg een mooie dikke snee van 1 cm zodat ik zelf m’n hamblokjes kan snijden. That’s the way I like it!

Fettuccine Driekazen en Ham

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
personen

4

personen

Een mooie variant op de traditionele macaroni ham & kaas. Met dat tikkeltje extra smaak door drie verschillende kazen te gebruiken. En de saus? Die is gemaakt met de halfvolle weidemelk van Campina. Dat smaakt!

IngrediËNTEN

  • Fettuccine

  • 1 dikke snee beenham (die je in blokjes snijdt)

  • 45 gr ongezouten roomboter, 45 gr bloem voor sauzen

  • 150 gr geraspte kaas: 50 gr Mozzarella, 50 gr Emmenthaler, 50 gr Gruyère

  • 500 ml halfvolle weidemelk

  • Peper, zout en nootmuskaat – Afwerking: fijngehakte peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking
  • Bereid de kaassaus: smelt de boter en roer er de bloem onder tot je een “roux” krijgt (geur van koekjes). Giet er al roerend de melk onder en laat pruttelen tot je de juiste sausdikte bekomt.
  • Haal van het vuur en meng er de drie kazen onder. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Meng de fettucine onder de kaassaus en de hamblokjes. Versier met fijngesnipperde peterselie.

KANTTEKENING