Lizzylizzblog

Flan Patissier

Na een heerlijke wandeling op zondagochtend konden we in de namiddag thuis genieten van een kop koffie en een stuk flan taart. Jawel hoor, na de Flan Karamel komt nu de Flan Patissier aan de beurt bij Lizzylizzblog. Ik gebruikte een rol kant-en-klaar bladerdeeg en zelfgemaakte banketbakkersroom. Verder heb je gewoon een oven nodig en tover je deze lekkere taart in een uurtje op tafel. Afkoelen is wel van essentieel belang, want de flan patissier is het beste als ze goed koel geserveerd wordt. Vandaar dat ik ze ‘s morgens maakte en we daarna die wandeling deden.

Flan Patissier

Recipe by LizzylizzCourse: DessertCuisine: Pudding Mousse en crème
Personen

4

personen

Een taart die je in 1-2-3 bereidt en keer op keer verrassend lekker is. Op voorwaarde dat je van “gele crème” houdt natuurlijk. Want deze bodem van bladerdeeg wordt opgevuld met banketbakkersroom. Even de oven in en dan vooral goed laten afkoelen. Serveer deze flan patissier met een heerlijke kop koffie en ik ben zeker dat je punten scoort!

IngrediËNTEN

  • Een rol kant-en-klaar bladerdeeg

  • Banketbakkersroom (maïzena, suiker, vanillestok, volle melk en eierdooiers) : recept

Bereidingswijze – verwarm de oven voor op 180°C

  • Bereid de banketbakkersroom.
  • Rol het vel bladerdeeg open in een ronde taartvorm. Druk de randen goed aan en vul met de banketbakkersroom.
  • Bak gedurende een 60-tal minuten tot je een echt, goede, zwarte korst krijgt.
  • Laat minstens 2-3u afkoelen in de frigo.

KANTTEKENING